Sport

FUTSAL. Autobergamo, ratare de campionat

În Liga I de fotbal în sală, Autobergamo Deva a trimis semi­fi­nala din campionat, cea cu FK Odorheiu Secuiesc, în meciul decisiv. Devenii au pierdut acasă în primul joc, cu 4-2, iar la începutul acestei săp­tămâni, mai precis luni seara, au câș­tigat cel de al doilea joc, disputat la Odorhei, în Harghita, cu scorul de 5-4 după prelungiri. Gazdele au condus luni, cu 2-0 în prima repriză, prin reușitele lui Balint și Kedei, dar chiar înaintea pauzei, Florin Matei a punc­tat pentru Autobergamo şi a im­pul­sio­nat evoluţia formației devene.

Portar-zburător
În partea a doua, Autobergamo Deva a întors rezultatul, prin reușitele lui Iulian Cojocaru și Sergiu Gavrilă, însă Odorheiu Secuiesc a egalat la 3 în minutul 38, prin fostul ju­că­tor al Devei, Richard
Iszlai, în rol de „portar-zbu­ră­tor”.
Autobergamo a preluat din nou con­du­ce­rea în ultimul mi­nut al primei reprize de pre­lungiri, prin golul lui Bernardo Dos Santos. Gaz­dele au riscat, Iszlai a fost din nou folosit ca „portar-zburător”, dar în mi­nutul 49, Iulian Cojocaru a re­cuperat și a înscris cu poarta goală. FK Odorheiu Secuiesc a mai punctat și ea o dată, prin Andor Balint, dar prea târziu, cu 9 secunde înainte de final.
Formația deveană, care a cucerit Cupa României, edi­ția 2023, a pierdut însă și jocul al treilea, după ce a fost condusă la pauză cu 1 la 0. La reluare, în repriza secundă, gazdele s-au distanțat la două goluri în minutul 25, dar Florin Matei și colegii au reușit să se mobilizeze și au redus din di­ferență în minutul 30. Gazdele de la Odorhei au avut nervii tari și au înscris din nou pentru 3-1, în minutul 37, pe fondul evoluției prestate de deveni cu 5 jucători, fără portar. Scorul final a
fost stabilit în minutul 39, printr-un gol al oaspeților. Astfel, FK Odorheiu Secuiesc a câștigat cu scorul general de 2-1 și se califică în finala cam­pio­natului Național ediția 2022-2023 unde va întâlni formația care deține titlul de campioană națională la ulti­mele ediții, United Galați, care a trecut cu scorul de 2-0 la general de CFR Timișoara.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura