FUTSAL. Autobergamo Deva ocupă locul secund după trei etape

După mai multe analize la nivelul FR Fotbal şi presiuni din partea echipelor, ediţia 2020 – 2021 a Ligii 1 la futsal a debutat la mijlocul acestei luni, cu varianta de acum cunoscută, turneul, primul fiind programat la Miercurea Ciuc.
Faţă de sezonul precedent, înainte de ter­men din pricina pandemiei, a dispărut din pri­mului eşalon Informatica Timişoara, fostă cam­pioană şi un nume greu al futsalului ro­mâ­nesc. Au apărut în schimb pe prima scenă KSE Târgu Secuiesc (o revenire, de fapt) şi Luceafărul Buzău.
Echipa deveană Autobergamo Deva a avut un start perfect de campionat, cu trei victorii în primele trei meciuri deşi, finanţatorul Doru Popa s-a plâns că nu a avut posibilitatea să se pregătească în sală şi mai mult, a plecat la primul turneu fără patru jucători, loviţi de coronavirus.
Victoriile înregistrate în aceste trei etape nu pot fi contestate, ele fiind obţinute în condiţii nu tocmai bune, devenii având încă nevoie de jucători pentru a complete lotul necesar pentru o evoluţie la un nivel superior.
De altfel pandemia a anulat seria de trans­feruri pe care conducerea clubului devean a încercat-o, atât la nivelul jucătorilor, cât şi pen­tru postul de antrenor, astfel că vete­ranul Mimi Stoica a preluat , oarecum neaş­tep­tat, pos­tura de tehnician principal la Auto­bergamo.
La primul turneu din actualul sezon, Auto­bergamo Deva s-a distrat câştigând cu 10 – 2 în jocul cu nou promovata Luceafărul Buzău, apoi s-a impus, scor final 7 – 6 cu vechea rivală FK Odorheiu Secuiesc şi în a treia partidă a câştigat cu 6 – 1 ,jocul cu Dunărea Călăraşi, deţinătoarea Cupei Ro­mâniei. Cu un total de 9 puncte devenii se si­tuează pe locul secund, liderul clasamentului fiind acum Imperial Wet Miercurea Ciuc, cu acelaşi număr de puncte, dar un golaveraj mai bun.
Următoarea etapă este programată pe data de 24 octombrie, iar Autobergamo are o deplasare la Clujana Cluj Napoca, dar încă nu s-a stabilit dacă şi viitoarele etape se vor desfăşura în varianta turneu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare