Eveniment

Furturi la comandă, pe calea ferată

03 Gara Simeria  4614

Nicoleta Popa

Poliţiştii Serviciului Transporturi Feroviare Hunedoara se confruntă cu o situaţie neobişnuită, şi anume, cu furturile „la comandă”. Echipamentele vizate de hoţi sunt distribuitoarele de aer, care sunt folosite la sistemul de frânare al vagoanelor. Un astfel de dispozitiv costă 45.000 de euro.
„Prin 2005, 2006, s-a dezvoltat comunitatea transporturilor feroviare. Operatorii privaţi care fac parte din această comunitate, pentru a-şi repara vagoanele, au nevoie de piese, care sunt furate la comandă, pentru ei. În prezent, desfăşurăm o anchetă, după ce la sediul unei firme de reparaţii vagoane din judeţul Hunedoara au fost descoperite 35 de astfel de distribuitoare, pentru care nu existau documente de provenienţă. Avem informaţii că acestea au fost furate de la vagoanele de cale ferată, la comanda unor persoane, care le-au valorificat apoi ca piese de schimb la firmele de reparaţii material rulant”, a declarat comisarul şef Vasile Hriţac, şeful Poliţiei TF Hunedoara.
Poliţiştii hunedoreni s-au mai confruntat cu o astfel de situaţie şi anul trecut, când un grup de hoţi a furat 15 distribuitoare de aer. Din acest grup a făcut parte un angajat al companiei CFR Marfă, şi un taximetrist. Infractorii acţionau pe raza mai multor judeţe şi au fost prinşi în staţia CFR Caransebeş. După ce piesele erau depozitate într-o ascunzătoare, de acolo erau transportate cu o maşină la firmele de reparaţii. Acestea erau uşor de sustras din cauză că au un volum mic şi o greutate mică, dar sunt şi cele mai valoroase.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.