Politica si administratie

Funcţionari publici, puşi pe liber

05 Ghiseu-functionari-taxe-imp

Nicolle Ebner

Cu toate că nu se cunoaşte noul program de guvernare, deoarece miniştrii Cabinetului Boc nu au fost încă validaţi, totuşi, la nivel judeţean, a început reorganizarea instituţională, conform deciziilor luate în urmă cu mai multe luni.

Comasări, transferuri, concedieri
Astfel, Direcţia Judeţeană de Muncă şi Protecţie Socială-înfiinţată în 2004- se comasează cu Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale – care funcţionează din noiembrie 2008 -. Cele două instituţii judeţene vor avea organigramă comună, urmând ca în perioada următoare să se stabilească şi noua denumire. Potrivit unor surse din interiorul instituţiilor, urmează să fie concediaţi patru angajaţi, unul dintre criteriile de selectare fiind vechimea în sistem, adică ultimul angajat, primul concediat. Reorganizarea instituţională s-a decis şi la Mediu. Astfel, opt specialişti de la Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Hunedoara vor fi transferaţi la Garda de Mediu. Ca urmare a acestui transfer, numărul comisarilor va creşte de la 18 la 26, iar cel al angajaţilor APM Hunedoara va scădea de la 40 la 32. Reducerea numărului de salariaţi nu afectează activitatea APM Hunedoara, declară directorul coordonator, Georgeta Barabaş. „În judeţul Hunedoara, au fost puse în funcţiune cinci staţii automate de monitorizare, fapt ce a dus la scăderea numărului de analize manuale de laborator. Reducerea activităţii a făcut posibil şi transferul unor specialişti din cadrul APM Hunedoara, către Garda de Mediu, pentru întărirea activităţii de control direct”, a menţionat Georgeta Barabaş.
Surse din cadrul conducerii judeţene afirmă că inspectorii nu prea agrează transferul, deoarece nu recunosc competenţa managerială a comisarului şef Cristian Moldovan. Tocmai de aceea, zilele trecute, s-a cerut din nou schimbarea acestuia de la cârma Gărzii de Mediu din judeţul Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.