Funcţionară de la APIA, condamnată pentru fraudă cu fonduri europene

O funcţionară de la APIA Hunedoara şi un fermier de la noi din judeţ au fost condamnaţi pentru fraudă cu fonduri europene de Tribunalul Hunedoara. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Instanţa a condamnat-o pe Corina-Isabela Ilioiu la un an şi nouă luni de închisoare cu executare. Pedeapsa a fost aplicată pentru acuzaţiile de complicitate la folosirea de documente false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals material în înscrisuri oficiale, sub semnătură privată şi în declaraţii.
La rândul său, fermierul Radu Constantinescu a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea de documente false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea de finanţare din bugetul UE. Instanţa a mai dispus menţinerea sechestrului asigurator instituită asupra bunurilor funcţionarei de la APIA Hunedoara. Totodată, i-a obligat pe ambii inculpaţi la plata prejudiciului de 414.786 lei către APIA Hunedoara.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia. Din datele procurorilor, în perioada 2011-2013, Corina-Isabela Ilioiu, angajată la APIA Hunedoara – Serviciul Autorizare Plăţi, filiala Deva, l-ar fi sprijinit pe Constantinescu să obţină pe nedrept fonduri europene în valoare totală de 400.860 de lei, pentru o suprafaţă de pământ de 162,97 hectare, pe care nu o deţinea în realitate. Din momentul în care a fost pusă sub urmărire penală, Corina-Isabela Ilioiu a fost suspendată din funcţia deţinută la APIA Hunedoara. (N. Bumbac)

One thought on “Funcţionară de la APIA, condamnată pentru fraudă cu fonduri europene

  • 16 noiembrie 2017 la 13:43
    Permalink

    Subventia in agricultura = Drog pentru cei slabi de inger.
    Subventia este prin definitie o anormalitate dpdv comercial.
    Cat erau subventiile cand functiona agricultura ???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.