Funcţionar public cu comportament de bătăuş? A snopit în bătaie o femeie, deranjat de nişte picături de apă

Natalia Bumbac

Un funcţionar public de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Alexandru Tudor (foto), a snopit în bătaie o femeie din Deva. S-a întâmplat la mijlocul lunii august a acestui an. Nici până azi, victima nu şi-a revenit în totalitate, după loviturile pe care le-a încasat.

Lovită cu o ţeavă metalică
Cum s-a întâmplat? Din spusele victimei, Carmen Oprea (foto), în data de 18 august, în jurul orei 19.00, a mers să ude florile din curtea unui prieten, la o casă de pe Strada Vulcan, din Deva. Gard în gard cu prietenul devencei locuieşte funcţionarul sus-amintit. În timp ce uda florile, Alexandru Tudor, care se afla în curtea lui, i-a spus deranjat că „picăturile de apă trec prin gard”. Deveanca i-a răspuns cuviincios că „apa nu distruge iarba, e de la Dumnezeu şi dacă nu vrea să treacă nici o picătură de apă, să-şi acopere gardul cu un placaj“. Moment în care – ne-a declarat Carmen Oprea – angajatului de la DSP i-a sărit muştarul. A luat o ţeavă metalică şi a lovit-o în cap, spărgându-i capul. Femeia spune că a ridicat mâna dreaptă, în care avea telefonul mobil, să se apere. Dar Tudor a lovit-o peste mână, încât i-a fisurat osul, iar telefonul a căzut şi s-a spart. Când a văzut sângele care-i şiroia pe gât – ne-a spus Carmen Oprea – aceasta a leşinat, iar bătăuşul a scăpat ţeava în curtea vecinului. După care a luat o coadă de mătură şi a continuat să o lovească cu cruzime pe tot corpul, până când coada de mătură s-a rupt. Apoi a mai luat şi un tub din plastic cu care a lovit-o, susţine femeia agresată. Între timp, deveanca şi-a revenit şi a reuşit să scape de sub asaltul violent al lui A. Tudor. Ajunsă în casă, a apelat serviciile de urgenţă prin 112.

Plină de vânătăi şi cucuie
La faţa locului au mers o ambulanţă şi un echipaj de poliţişti. Carmen Oprea a fost dusă la spital pentru investigaţii medicale. Apoi, a fost întocmit un certificat medico-legal prin care s-a constatat că avea răni pe cap în două locuri, braţele pline de vânătăi tumefiate, mâna stângă era pusă în ghips, stă scris în certificatul medico-legal.
Dar iată ce scrie negru pe alb în certificatul medico-legal eliberat femeii agresate: „Examen obiectiv medico-legal: parietal stânga – plagă contuză suturată de 1,2 cm; parieto-occipital stânga – hematom epicranian cu diametrul de aproximativ 3 cm; faţă anterioară braţ drept 1/3 medie, tumefacţie cu diametrul de 5 cm; aparat gipsat antebrahio-palmar drept; faţă posterioară braţ drept 1/3 inferioară excoriaţie de 5/0,1 cm; faţă posterioară antebraţ stâng 1/3 inferioară 2 excoriaţii de 3/0,1 cm şi respectiv 2/0,1 cm; faţă externă dreaptă 1/3 superioară, excoriaţie de 8/0,3 cm şi în 1/3 inferioară 2 excoriaţii de 3/0,1 cm fiecare. Aceste leziuni s-au putut produce prin lovire cu corp dur. Leziunile traumatice constatate necesită 28 – 30 de zile de îngrijiri medicale de la data producerii lor, dacă nu survin complicaţii”. La expirarea celor 30 de zile, medicii i-au prelungit devencei perioada de îngrijiri medicale cu 10 zile, deoarece Carmen Oprea prezenta parestezii ale degetelor la mâna dreaptă.
Ca urmare a celor petrecute, Carmen Oprea a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, fiind deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, distrugere şi hărţuire. Ultima infracţiune a fost sesizată deoarece, de mai mult timp, A. Tudor o filma sau o fotografia cu telefonul mobil, de fiecare când o vedea, devenind agasant. Deocamdată, cercetările în dosar sunt asupra faptelor, bărbatul nefiind pus sub acuzare.

„Nu o cunosc. Nu am bătut-o“
Contactat telefonic pentru a ne oferi un punct de vedere vizavi de acuzaţiile care i le aduce deveanca, Alexandru Tudor a spus că nu ştie despre ce este vorba şi a negat că ar fi bătut-o pe femeie. „Nu ştiu despre ce vorbiţi. Vreau să am o discuţie cu dumneavoastră, săptămâna asta. Dacă mă acuză, care-i problema? Nu ştiu despre ce este discuţia şi ce face doamna respectivă, presupun că este de acolo din zonă. (…) Eu nu am bătut pe nimeni. Nici nu ştiu cum îi cheamă pe vecinii mei”, a declarat Alexandru Tudor, adăugând şi câteva lucruri defăimătoare la adresa victimei.
Conform unor surse, nu este singura plângere depusă împotriva lui Alexandru Tudor, în care acesta este acuzat de fapte violente. Cu o zi înainte de a o bate pe Carmen O., o altă femeie din Deva s-a plâns anchetatorilor că a fost hărţuită şi ameninţată de funcţionarul public. Ambele victime au probe indubitabile cu care îşi susţin acuzaţiile.
Alexandru Tudor, aflat de mai multe luni în concediu medical, este angajat al DSP Hunedoara la Serviciul Control în Sănătate Publică.

One thought on “Funcţionar public cu comportament de bătăuş? A snopit în bătaie o femeie, deranjat de nişte picături de apă

  • 3 octombrie 2018 la 10:24
    Legătură permanentă

    Pare a fi o dragoste cu nabadai mai degraba…. sau Alexandru inca este excitat de maririle progresive de salariu din ultimii 2 ani (peste 100% )!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.