Fraudă cu fonduri europene, la Lunca Cernii de Jos

Dosarul instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul va fi so­lu­țio­nat la Tribunalul Hunedoara. Astfel, trei in­cul­pați sunt acuzați de infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Construcția unei păstrăvării
„În cursul anului 2013, cei trei inculpați ar fi depus și folosit în interesul persoanei juridice SC ACVA CERNA SRL, mai multe înscrisuri și do­cu­mente false la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Direcția Generală Pescuit, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru pescuit 2007-2013, documentele fiind folosite pentru a justifica sume de bani cheltuite în cadrul proiectului „Construire păstrăvărie”.
În concret, în cursul anului 2013, inculpata SC ACVA CERNA SRL ar fi încheiat în calitate de be­neficiar, un contract de finanțare nerambursabilă pentru construirea unei păstrăvării în comuna Lunca Cernii de Jos, județul Hunedoara cu Minis­terul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit 2007-2013. Valoarea finanțării nerambursabile acordate ar fi fost de maximum 1.375.621 de lei reprezentând 60 la sută din valoarea totală eligibilă a proiectului.
În cadrul acestui proiect, inculpata SC ACVA CERNA SRL prin intermediul unuia dintre in­culpați, administrator în fapt, ar fi atribuit în mod nelegal contractul de execuție a construirii păs­trăvăriei către o societate comercială controlată de unul dintre ceilalți inculpați, rudă cu primul in­cul­pat”, precizează DNA într-un comunicat. Mi­nis­terul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția Gene­rală Pescuit s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 907.756 de lei, iar mai multe bunuri ale celor trei inculpați sunt sub sechestru. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.