Fotbalul mic creşte-n popularitate

29 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara ia în calcul organizarea unui campionat cu trei serii de Liga a V-a, întrucât numărul echipelor care şi-au anunţat intenţia de participare a crescut de la 23, cât a fost în sezonul trecut, la 30. În plus, e posibil ca „galonata” Jiul Petroşani să evolueze în Liga a IV-a, în noul sezon.

Efect de… criză

În vreme ce multe echipe din ligile doi şi trei se retrag din respectivele eşaloane din motive financiare (taxe mari la FRF, deplasări lungi, contracte mari la jucători, baremuri piperate la arbitri), ligile mici de la noi din judeţ par să înflorească. Astfel, Liga a IV-a s-ar putea mândri în noul sezon cu prezenţa galonatei Jiul Petroşani, echipă răpusă de datorii, cu Retezatul Haţeg, retrogradată din eşalonul trei şi cu FC Hunedoara, dacă aceasta nu îşi „rezolvă” un loc în Liga a III-a. „Oficialii Jiului ne-au sunat azi (n.r.-ieri) şi ne-au anunţat că se vor înscrie în Liga a IV-a. Nu e însă sigur, pentru că e posibil ca ei să-şi cumpere loc de Liga a III-a. Incertitudine e şi în privinţa celor de la FC Hunedoara, întrucât şi ei caută să fuzioneze pentru un loc în eşalonul trei. Sigur vom ştii după 30 iulie, când F.R.F. va finaliza înscrierea echipelor în competiţiile naţionale”, a spus Sorin Ciotlăuş, secretarul general al AJF Hunedoara.

Şapte echipe noi

Liga a V-a pare a fi şi ea atractivă, dovadă că nici o formaţie dintre cele 23 care au încheiat sezonul nu s-a retras, iar şapte echipe noi şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în campionat. „Unirea Veţel, Cetatea Răchitova, Roben Haţeg, Beriana Beriu, Constructorul Hunedoara, AS Băiţa şi FC Rromii Hunedoara sunt echipe nou-înfiinţate sau re-activate după ani de absenţă şi şi-au anunţat intenţia de a se înscrie în campionat. Dacă toate vor concretiza această intenţie, campionatul Ligii a V-a se va desfăşura în trei serii, stabilite pe criterii geografice, cu câte 10 echipe. Prin acest sistem organizatoric, se vor reduce cheltuielile cu deplasările ale formaţiilor, întrucât nu vor fi distanţe mai mari de 40-50 de kilometri”, a spus Adrian Radu, preşedintele Comisiei de Organizare din cadrul AJF Hunedoara. De remarcat că taxele de participare în campionat sunt accesibile, tariful fiind de 300 de lei la Liga a IV-a, 200 de lei pentru Liga a V-a şi 100 de lei pentru echipele de juniori C, D şi E.

Tragerea la sorţi a programului de desfăşurare va avea loc joi, 5 august, cu ocazia Adunării Generale a AJF Hunedoara. Startul campionatului e programat în 21 sau 28 august la Liga a IV-a şi în 11 sau 18 septembrie la Liga a V-a.

Componenţa (posibilă) a seriilor de Liga a V-a

Seria Brad: Ponorul Vaţa, Unirea Buceş, Sprint Luncoiu de Jos, Voinţa Vălişoara, Olimpia Ribiţa, Recolta Bucureşci, AS Băiţa, Unirea Şoimuş, Santos Boz şi Mureşul Brănişca.

Seria Haţeg: Retezatul Râu de Mori, Măgura Pui, Streiul Baru Mare, Narcisa Sălaşu de Sus, Unirea Berthelot, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, AS Sântămăria Orlea, Cetatea Răchitova şi Roben Haţeg.

Seria Mureş – Poiana Ruscăi: Cerna Lunca Cernii, CS Ghelari, Dacia Boşorod, Agrocompany Băcia, Real Sântandrei, Unirea Veţel, CFR II Simeria, Silva Miracol Hărău, Beriana Beriu, Constructorul Hunedoara şi FC Rromii.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Suntem din ce în ce mai putini

Populaţia judeţului Hunedoara a continuat să scadă, faţă de anii trecuţi. Potrivit datelor statistice, numărul hunedorenilor care pleacă din judeţ...

Probleme de lot la rugby

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani se confruntă cu mari probleme de efectiv înaintea meciului de sâmbătă, de la Suceava. Antrenorul...

Bulina albă

Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara

Închide