Fotbal, Liga a IV-a. Jiul Petroşani este lider după opt etape

7 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Finalul de săptămână a oferit iubitorilor sportului din judeţ posibilitatea de a urmări partide interesante în întrecerea Ligii a patra, acolo unde orgoliile au ajuns să denaturize jocul, iar pasiunile să aducă şi persoane turbulente în stadioane. E cazul să precizăm că partida de la Orăştie, dintre Dacia din localitatea Orăştie şi CSM Vulcan, a fost considerată un derbi şi din acest punct de vedere ea a fost monitorizată, tocmai pentru a se evita evenimente nedorite la această partidă.

Că unora nu le place ceea ce se întâmplă în teren sau nu pot accepta rezultatul final e de înţeles, dar să dai cu pumnul pentru a-ţi face dreptate, mai ales mişeleşte, pe la spate, e altă treabă. Asta s-a întâmplat la Orăştie la finalul jocului. În timp ce brigada de arbitri se retrăgea la vestiare, un spectator l-a lovit cu pumnul în ceafă pe arbitrul de centru şi a fugit. Nu ştim dacă reprezentanţii Poliţiei locale l-au găsit pe cel care a dat cu pumnul. Până atunci o să urmărim şi noi cum vor aprecia cei din AJF Hunedoara acest aspect şi mai mult, dacă vor tolera aceste gesturi pe stadioanele din judeţ.
Revenind la partida de la Orăştie, să menţionăm că brigada de arbitri alcătuită din Andrei Fodor, Andrei Buda şi Ionuţ Purcea a avut mult de lucru, mai ales pentru a linişti jocul neregulamentar al celor din teren. Au fost acordate şase catonaşe galbene şi două roşii numai la gazde, iar oaspeţii au fost penalizaţi cu cinci cartonaşe galbene şi unul roşu. De aici şi tensiunea creată, fie pe băncile tehnice, fie în rândul oficialilor celor două echipe.
Formaţia din Vulcan s-a impus cu 2-1 prin golurile înscrise de Pârvulescu (min. 27) şi Harangozo (min. 38), iar pentru gazde a marcat Victor Sav (min. 17).
Cu această victorie, CSM Vulcan se menţine pe locul şapte în clasament iar Dacia Orăştie se află pe locul nouă cu patru puncte.
De remarcat rezultatele înregistrate în partidele de la Uricani, Haţeg, Călan şi Brad, care schimbă situaţia din clasament, acolo unde noul lider este Jiul Petroşani, echipă urmată de formaţiile din Geoagiu şi Băiţa, fiecare totalizând câte 15 puncte.
Rezultatele etapei:
ACS Minerul Uricani – CSM Jiul Petroşani 1 – 6 (0-5)
CSO Retezatul Haţeg – ACS Şoimul Băiţa 1 – 1 (0-0)
CSA Aurul Brad – CS Inter Petrila 3 – 2 (1-0)
AS Victoria Călan – LPS Cetate Deva 0 – 3 (0-0)
CSM Dacia Orăştie – CSM Mihai Viteazul Vulcan 1 – 2 (1-2)
Gloria Oraşului Geoagiu a stat

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Futsal. West câştigă în deplasare şi conduce în Liga a II-a

În campionatul ligii secunde de fotbal în sală s-au derulat meciurile etapei a treia, cu jocuri programate numai în seria...

Medalii pentru sportivele din Deva la Campionatele Naţionale de Judo

Federaţia Română de judo în parteneriat cu LPS Cetate Deva a organizat la finalul săptămânii trecute în Sala Sporturilor din...

Mortul a luat foc în sicriu

O lumânare lăsată nesupravegheată lângă un sicriu a dus la izbucnirea unui incendiu la o capelă mortuară din municipiul Petroşani....

Închide