Fotbal, Liga a IV-a. Jiul are prima şansă la câştigarea campionatului

15 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

În aşteptarea reluării competiţiei fotbalistice din campionatul Ligii a IV-a din judeţul nostru, urmare a deciziei AJF Hunedoara, am urmărit posibilităţile echipelor fruntaşe din clasament, la promovarea în eşalonul superior. Până la programarea primei etape, din cele trei care au mai rămas de disputat, l-am abordat pe antrenorul Damian Militaru (foto), cel care se ocupă de pregătirea liderului, CSM Jiul Petroşani.

Reporter: Domnule Militaru, ce faceţi în această perioadă?
Damian Militaru: Ne gândim, ne facem planuri cum să începem şi noi campionatul. Să începem cât mai repede, suntem dornici de mişcare, am stat prea mult.

Reporter: AJF Hunedoara a luat recent o decizie legată de reluarea şi derularea campionatului din Liga a IV-a. Se vor desfăşura doar trei etape la finalul cărora va fi desemnată şi campioana judeţului la această ediţie. Cum vedeţi dvs. această decizie?
Damian Militaru: Eu zic că este o decizie corectă. Să se joace cele trei etape şi să vedem cine este campioana judeţului.

Reporter: După cum arată acum clasamentul şi mai mult, programul celor trei etape de disputat, CSM Jiul Petroşani este favorită. Aveţi şansa şi posibilitatea să ajungeţi la barajul de promovare.
Damian Militaru: Asta ne şi dorim, să câştigăm campionatul şi să ajungem la barajul de promovare pentru Liga a III-a. Avem tot sprijinul de la Primăria municipiului şi de la Consiliul local pentru a promova în liga superioară şi acest lucru ne bucură foarte mult.

Reporter: FR Fotbal a venit cu o altă variantă de organizare a barajului de promovare, un baraj în trei echipe. Această nouă variantă vă ajută, în sensul în care vă doriţi mult promovarea?
Damian Militaru: Barajul în trei nu ne ajută prea mult. E mai greu, era bine dacă se juca în varianta tradiţională, cu o echipă, meciuri tur-retur. Aşa, cum am spus, e mai greu, dar o să jucăm la promovare, dacă vom câştiga campionatul judeţean.

Reporter: În prespectiva acestui final de sezon, vă gândiţi la efectuarea unor transferări de jucători, pentru a întări echipa?
Damian Militaru: Normal, va fi nevoie de jucători şi dacă promovăm, aşa cum ne dorim, oraşul nostru îşi doreşte acest lucru, suntem sprijiniţi, normal că o să facem şi transferuri.

Reporter: Primăria municipiului Petroşani a fost instituţia care a asigurat un sprijin financiar important pentru promovare, va fi alături de echipă şi în continuare?
Damian Militaru: Da, aşa avem promisiuni, primăria să fie alături de noi ca şi Consiliul local. Le mulţumim şi pe această cale pentru sprijinul acordat până acum.

Reporter: Pentru că aveţi şi o şcoală privată de fotbal pentru copii şi juniori, vă întreb cum staţi cu pregătirea la acest capitol?
Damian Militaru: Aşteptăm şi noi mai multă deschidere în acest sens. Acum avem voie la antrenament cu doar trei jucători, e foarte greu. Copiii nu sunt atenţi, dacă nu le dai fotbal, joc cu mingea, nu mai vin la antrenament. Dar o să treacă şi perioada asta şi sperăm să fie bine.

Reporter: Varianta cu trei serii de 18 echipe în Liga a III-a este convenabilă pentru Jiul Petroşani, în varianta fericită în care veţi promova?
Damian Militaru: Eu zic că este bine în acest format, sunt mai multe jocuri, e mai interesant campionatul, dar pentru noi este acum, important este să reuşim să promovăm.
Reporter: Mult succes!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un nou protest la Termocentrala Mintia, alte promisiuni

Ieri, s-a derulat un nou protest la Termocentrala Mintia. Peste 100 de salariaţi au pornit un protest spontan în curtea...

Drumurile noastre, asfaltate şi… apoi distruse

Ieri, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a efectuat o vizită de lucru în zona Geoagiu, pentru a verifica...

Noi asigurări pentru finanţarea lucrărilor de la barajul de la Mihăileni

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a avut ieri la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, o întâlnire pentru analiza situaţiei...

Închide