Fotbal, Liga a IV-a: Final de sezon cu o campioană merituoasă

5 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Campionatul judeţean de fotbal – liga a IV-a, a programat la finalul săptămânii trecute partidele din ultima etapă, cu jocuri de vacanţă, liniştite şi scoruri interesante înregistrate în majoritatea întâlnirilor, iar la Deva, un scor de maidan, 16 – 0 pentru campioana CS Hunedoara.

Din sezonul competiţional judeţean 2017 – 2018 mai este de disputat doar finala Cupei României dintre CS Hunedoara şi Gloria Proinstal Geoagiu, programată sâmbătă la Sântămăria Orlea, iar peste o săptămână, proaspăta campioană judeţeană, echipa de pe malul Cernei, pregătită de Mircea Alic jr., va încerca promovarea în Liga a treia în dubla manşă de baraj cu Voinţa Lupac, din Caraş-Severin.
Revenind la ultima etapă din Liga a IV-a judeţeană, cel mai disputat meci al etapei s-a jucat între două formaţii nou venite în liga a patra la început de sezon (Gloria Geoagiu şi Dacia Orăştie) şi care au dat culoare competiţiei. La jocul de sâmbătă, egalitatea a persistat aproape totată partida, dar golul victoriei gazdelor (un autogol) a fost înscris în prelungiri în propria poartă de Ciprian Duică, în min. 91. Cu acest rezultat, formaţia din Geoagiu şi-a păstrat locul 5, în faţa campioanei de acum două sezoane, Hercules Lupeni.
Partida dintre Aurul Brad şi Jiul Petroşani, altădată un adevărat derby, cu două echipe care au evoluat odată în prima divizie a fotbalului românesc, a fost câştigată de echipa din Brad, care nu a avut emoţii, chiar dacă oaspeţii au reuşit pe final să reducă scorul. Dacă la pauză scorul a fost în avantajul brădenilor, prin golurile înscrise de Ionuţ Filipaş (minutul 34), Lucian Cristea (minutul 44), în partea a doua a jocului, chiar dacă spiritele s-au încins, tot echipa gazdă a controlat jocul şi a mai marcat o dată prin Dorian Paşca (minutul 90). Golul de onoare al oaspeţilor a fost înscris de George Preoteasa (minutul 78)
Echipa Inter Petrila nu au avut probleme la Uricani şi a învins cu 6-1 pe Minerul, după un joc categoric dominat de oaspeţi. De consemnat că Interul a dat din nou golgheterul campionatului – care este acelaşi Iosif Kalai. Au marcat pentru echipa gazdă Bogdan Cuibari (minutul 80), iar pentru Inter Petrila Gabriel Sîrb (minutele 12, 21, 25), Bogdan Matei ( minutul 16) şi golgheterul Iosif Kalai (minutele 42, 68).
Rezultat neaşteptat la Lupeni, unde gazdele de la Hercules au învins o pretendentă la promovare la un moment dat, Victoria Călan, formaţie care în această etapă a fost clar în vacanţă, fie şi după scorul înregistrat. Formaţia din Călan rămâne totuşi revelaţia sezonului recent încheiat.
Vicecampioana din ediţia trecută Şoimul Băiţa rămâne una dintre formaţiile puternice ale ligii a patra, menţinându-se de câteva sezoane în lupta pentru un loc pe podium. În ultima etapă Şoimii i-au învins pe studenţii din Petroşani la ei acasă cu 5-0, scor care nu mai necesită comentarii. Un alt rezultat de vacanţă am consemnat la Haţeg, acolo unde echipa locală Retezatul nu şi-a găsit ritmul în acest sezon, iar acum, în ultima etapă, a pierdut acasă la scor, 1-7 cu CSM Vulcan.
Cel mai neaşteptat rezultat s-a înregistrat la Deva, unde echipa locală a fost învinsă cu scor de handbal de către campioana actualului sezon, CS Hunedoara, cu 16-0, devenii nereuşind să înscrie vreun gol în acest joc. Iulian Tecsi, autor a şapte goluri în poarta Devei, s-a aflat într-o „luptă internă” pentru titlul de golgheter al echipei cu Robert Popa şi Alexandru Marcu, autori a trei goluri fiecare în acest joc.
Rezultatele etapei 30 (ultima):
Hercules Lupeni- AS Victoria Călan 9-1
ACS Minerul Uricani- CS Inter Petrila 1-6
CSO Retezatul Haţeg- CSM Vulcan 1-7
Aurul Brad- CSM Jiul Petroşani 3-1
Gloria Geoagiu- Dacia Orăştie 1-0
Universitatea Petroşani- Şoimul Băiţa 0-5
CNS Cetate Deva- CS Hunedoara 0-16
AS Aurul Certej a stat

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ferdinand-Zoltan Pogocsan, ales viceprimar al Devei

  După ce Răzvan Mareș a fost schimbat din funcție, consilierii locali au făcut propuneri pentru un nou viceprimar al...

Răzvan Mareș a fost înlăturat din funcția de viceprimar al Devei

Răzvan Mareș, viceprimar al Devei, a fost înlocuit din funcție. Este pentru a treia oară când în Consiliul Local al...

Bulina neagră, 5.06.2018

Vasile Florin Sârb, din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat la peste cinci ani de închisoare pentru mai multe...

Închide