Sport

FOTBAL Liga a III-a. Primul antrenament din 2023 la CS Corvinul Hunedoara vine cu multe noutăți

Luni după amiază a fost programat primul antrenament din acest an pen­tru jucătorii care se află în lotul for­ma­ției CS Corvinul Hunedoara. Au fost prezenți la reuniune 20 de jucători, prin­tre aceştia fiind și cei trei fot­baliști transferați la clubul hunedorean: fun­da­şul brazilian Elton da Silva, res­pectiv mij­­locaşii Alexandru Curtean şi Denis Blickling (foto). A ab­sentat, motivat, Rafael Garutti, care s-a alăturat lotului hu­ne­dorean ieri după amiază.

 

Forțe proaspete

Așa cum au declarat oficialii clubului din municipiul de pe Cerna, lotul pregătit de Florin Maxim, Daniel Stan şi Eugen Preda se va antrena, în următoarea perioadă pe plan local, până pe 13 februarie, dată la care va efectua cantonamentul de iarnă la Arad (până pe 24 februarie). Până la plecarea în stagiul de pregătire, echipa hunedoreană va susţine şi trei partide de verificare. Prima, pe 27 ianuarie, la Târgu Jiu, cu divizionara secundă Viitorul, a doua pe 1 februarie, la Timişoara, cu o altă echipă din liga a doua, Politehnica şi a treia, pe 7 februarie, în Valea Domanului, cu CSM Reşiţa – liderul seriei a opta din Liga a treia.
Iată și componența lotului prezent la reunire: Lefter, Roman – Iacob, A. Vlad, Elton da Silva (ex- Metropolitano – Brazilia), Pop, Neacşa, Mar – Lupuşor, Mercioiu, Bradu, Chindriş, Curtean (ex-CSC Şelimbăr), Pîrvulescu, Blickling (ex-CSC Dumbrăviţa) Hergheligiu, Pocioian, Mitran – Lupu, Coman.

 

Vă prezentăm și câteva date despre noiile achiziții ale clubului hunedorean:

Alexandru Curtean (foto) a sem­nat o înțelegere valabilă până în vara acestui an, cu op­țiune de prelungire pentru încă un sezon, cu gruparea noastră. În vârstă de 35 de ani, Alexandru Curtean ajunge la Hunedoara după o experiență la CSC Șelimbăr, echipă cu care a promovat și pentru care a evoluat în liga secundă. Jucătorul originar din Sibiu a semnat cu echipa din comuna sibiană, inițial numită Viitorul Șelimbăr, în vara anului 2019, iar după un sezon a reușit alături de aceasta o promovare istorică în Liga a II-a, sub comanda lui Florin Maxim. În ediția trecută de campionat, Alexandru Curtean a bifat 21 de meciuri și a marcat 3 goluri, iar în sezonul actual al eșalonului secund, din care au trecut 16 etape, a prins 11 partide în tricoul „călăreţilor roşii”. De-a lungul carierei sale, Alexandru Curtean a îmbrăcat tricoul unor echipe importante din România: Poli Timișoara, Dinamo București (cu care a cucerit Cupa și Supercupa României), Gaz Metan Mediaș, FC Hermannstadt. De ase­me­nea, a evoluat și în străinătate, pentru FC Atyrau, în Kazakhstan, și Botev Plovdiv în Bulgaria. La nivelul primei ligi din România, mijlocașul are aproximativ 200 de meciuri și a marcat peste 20 de goluri.
Élton Constantino da Silva (foto) este noul jucător al echipei hunedorene. Fotbalistul bra­zilian în vârstă de 33 de ani a semnat un contract valabil până în vara a­cestui an, cu op­țiune de prelun­gire, și se întoarce în fotbalul ro­mânesc, după experiențele precedente de la Pandurii Târgu Jiu și FC Voluntari, gru­pări pentru care a evo­luat în prima ligă. Fra­tele geamăn al fun­dașului celor de la UTA, Erico da Silva, a jucat în România, pentru Pandurii, timp de două sezoane (2013-2015), apoi a trecut și pe la FC Voluntari (bifând, în total, peste 40 de apariții în prima ligă), înainte de a se transfera, în Lituania, la FC Zalgiris, cu care a câștigat Cupa și Supercupa. După experiența din prima ligă lituaniană, Élton s-a întors în țara sa natală, unde a jucat pentru Ferroviária, São Bento, Mirassol, São Caetano, América-RN, Hercílio Luz-SC și Metropolitano, for­mație din liga a doua braziliană de la care ajunge, acum, la Hunedoara. Élton poate evolua atât ca mijlocaș la în­chidere, cât și ca fundaș central și este al doilea brazilian din lotul nostru, după Rafael Garutti.
Ultimul jucător transferat în aceste zile la CS Hunedoara este Denis Blickling, un mijlocaș de 17 ani, venit cu împrumut, până în vară, iar clubul hunedorean are opțiunea de a-l cumpăra, la finele sezonului. El ajunge la Hunedoara de la divizio­nara secundă CSC Dumbrăviţa, de care s-a despărţit în această iarnă după ce se alăturase lotului gru­pării timişene în vară. Originar din Valea Jiului, Denis a bifat două jocuri în acest sezon la nivelul ligii secunde. El a evoluat, înainte de a ajunge în lo­tul nou-pro­movatei de lângă Timişoara, şi în liga a treia, la Gloria Lunca Teuz Cermei, fiind cooptat anterior şi la UTA, acolo unde a pe­trecut o perioadă din juniorat.
O noutate este și numirea în funcţia de director adjunct la clubul hune­dorean a fostului arbitru internațional, Anton Heleșteanu care întărește astfel echipa de conducere a CS Corvinul Hunedoara, care are drept obiectiv final promovarea în liga secundă .

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura