Fotbal Liga a III-a. Meciuri grele pentru echipele hunedorene

Etapa a VI-a programează începând de astăzi partide importante pentru structura clasamentului în toate seriile din liga a treia.

Favorită la victorie
Formația CS Municipal Deva care evo­lu­ează în seria a VII, va juca, astăzi, începând cu ora 15.00 pe stadionul de la Orăștie cu Viitorul Târgu Jiu II.
Devenii au coborât pe locul 4 în clasament după înfrângerea din etapa trecută de la Târgu Jiu, în condițiile în care au jucat până acum cu „grei” seriei, CSM Reșița și Pandurii TG. Jiu (echipa lui Condescu). Urmează pen­tru deveni meciul care îi poate readuce pe po­dium, cel cu Viitorul Pandurii II (formația ges­tionată de Nicolae Sarcină) partidă care se joacă fără spectatori la Orăștie.
Echipa din Deva este favorită la victorie iar cifrele din statistică arată acest lucru: devenii sunt pe locul 4 în serie, cu 9 puncte și gola­veraj 6 – 3 iar oaspeții ocupă locul 8 cu doar 4 puncte și golaveraj 3 – 10. Mai amintim că sin­gurele puncte ale gorjenilor au fost obținute în compania formațiilor hunedorene, după 0 – 0 cu Aurul și 2 – 1 cu Jiul, ambele jocuri dis­pu­tate acasă.
Să nu uităm însă că CSM Deva are puține variante în atac în absența lui Kayondo (încă accidentat) iar formațai din Tg.Jiu nu trebuie subestimată.

Să uite eșecul
Un joc dificil are formația din Brad care se de­plasează la Panduri Tg. Jiu. Se întâlnesc două echipe aflate la extremitățile clasa­men­tu­lui și cu obiective complet diferite pentru ac­tualul sezon.Gazdele sunt pe locul 2 în serie, cu 13 puncteși golaveraj 12 – 2, în timp ce brădenii ocupă ultima poziție, cu un singur punct, un egal și patru înfrângeri, golaveraj 3 – 10. De notat că acel unic punct al Aurului a fost obținut în compania celeilalte echipe din Târgu Jiu, Viitorul, un 0 – 0 (tot) în deplasare.
Brădenii trebuie să uite acum eșecul de pe teren propriu cu Gilortul din etapa trecută și să înceapă să adune puncte, altfel misiunea de a rămâne în Liga 3 va deveni încă și mai dificilă în continuare. Partida se va disputa de la ora 15.00.
Meci greu și pentru CSM Jiul Petroșani care se deplasează la Voința Lupac. Formația din Valea Jiului este obligată să pună punct seriei negre de patru înfrângeri consecutive, venite după acel debut promițător de campionat, egal la Șimian, 2 – 2. Proxima ocazie este de­pla­sarea de mâine de la Lupac, dar misiunea jucătorilor de la Jiul nu este deloc ușoară. Gazdele din Caraș visează frumos la prezența în play-off: sunt pe locul 5, cu 8 puncte și golaveraj 8 – 8 în timp de Jiul se prezintă la acest joc de pe locul 9, cu un punct, un egal și patru înfrângeri, golaveraj 3 – 9.
În etapa trecută, Voința a oferit un scenariu de suspans în partida de la Șimian cu Viitorul, terminată 3 – 3. În disputele cu celelalte două formații hunedorene din serie, cei din Lupac au înregistrat un 0 – 3 cu Deva și un 2 – 1 cu Brad, ambele jocuri fiind disputate acasă. Ca un amănunt, golul victoriei cu Aurul a venit tot în prelungiri, croații dovedind că pentru ei me­ciul nu e încheiat până când arbitrul nu fluieră sfârșitul.
Tot mâine joacă de la ora 15.00 și echipa care ocupă primul loc în seria a IX-a, adică CS Hunedoara care se deplasează la CS Ocna Mu­reș iar gazdele nu pot fi liniștite înaintea acestei partide din mai multe motive. În pri­mul rând, situația lor din clasament nu este una care să inducă în nici un caz o stare de confort. În al doilea rând, primesc vizita liderului, care a avut până acum un parcurs per­fect, chiar im­presionant. Și, nu în ultimul rând, precedenta incursiune a hunedorenilor în județul Alba s-a soldat cu un 5 – 0 în fața celor de la Unirea, cu numai două săptămâni în urmă.
Echipa din Ocna Mureș ocupă locul 7, cu patru puncte, și golaveraj 4 – 9 în timp ce hu­ne­dorenii sunt pe primul loc, cu maxim de puncte, 15 și golaveraj 20 – 4. În etapa tre­cută, CS Hunedoara s-a impus 4 – 1, în timp ce „Soda” a avut avantaj la Cluj după prima repriză cu Academia Viitorul, dar a pierdut
1 – 2, cu gol primit în prelungiri.
În această rundă a șasea importante sunt și rezultatele întâlnirilor întâlnirii de vineri dintre Unirea Ungheni și Metalurgistul Cugir, ocu­pan­tele locurilor 2 și 3. Ambele au învins deja Avântul Reghin (cu 3 – 1, respectiv 1 – 0), o altă contracandidată la play-off. Există șanse foarte mari ca aceste trei formații să se ală­ture echipei din Hunedoara în turneul pri­me­lor patru clasate în lupta pentru promovare.

Iată programul complet al acestei etape:

Seria a VII-a
CSM Deva – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu
CS Pandurii Lignitul Tg. Jiu – CS Armata Aurul Brad
ACS Progresul Ezeriş – CSM Reșița
AFC Voinţa Lupac – CSM Jiul Petroşani
CS Gilortul Tg. Cărbuneşti – ACS Viitorul Şimian

Seria a IX-a
ACS Sticla Arieşul Turda – AFC Unirea 1924
CS Gloria B. Năsăud – CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca
CSM Avântul Reghin – ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj
CS Unirea Ungheni 2018 – CS Metalurgistul Cugir
CS Ocna Mureş – CS Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.