Fotbal, Liga a III-a. LPS Cetate încheie sezonul cu o victorie

1 decembrie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Formaţia deveană a jucat această ultimă partidă din actualul sezon acasă… pe terenul de la Simeria, deoarece gazonul de pe Stadionul de lângă Cetate va intra în reparaţii ca şi clădirea care găzduieşte vestiarele, magaziile şi spaţiile pentru utilităţi.
Jocul disputat de către elevii lui Ştefan Nanu în compania celor de la Progresul Pecica a avut două reprize diametral opuse, prima le-a aparţinut oaspeţilor, iar cea de a doua a fost în întregime a gazdelor. De altfel, antrenorul principal al echipei LPS Cetate a trebuit să improvizeze o echipă cu mulţi jucători aflaţi la rezerve, deoarece dintre titularii obişnuiţi ai formaţiei au lipsit Iana, Marton şi Ţoiu, suspendaţi, şi Jude, accidentat.
A fost primul 11 de debut cu un vârf de atac, de necesitate, Curescu, mişcare care a reuşit. Pe parcursul întâlnirii a intervenit şi înlocuirea lui Kelemen, care la aproape jumătate de oră de joc s-a accidentat, astfel încât Subţirică a trecut fundaş dreapta, iar Roncea şi-a dovedit polivalenţa jucând la închidere într-o linie de mijloc cu Bârzan şi Cocan, evident, tentaţi mai mult de faza ofensivă.
Prima parte a jocului nu a avut prea mult spectacol, fiind de slabă factură tehnică, cu foarte puţine faze de gol la cele două porţi. Progresul Pecica a deschis scorul în min. 25, când Szekely a pivotat frumos într-o zonă unde a fost liber, aproape nemarcat la marginea careului de 16 metri, a şutat sec sub transversală şi mingea a lovit bara înainte de a intra în poartă. Gol spectaculos, spre bucuria celor 20 de suporteri veniţi de la Pecica.
După primirea golului echipa din Deva a încercat să construiască mai multe faze de atac, dar fără vlaga şi luciditatea necesară la finalizare, rând pe rând, Bârzan, Lupu, Chivu şi Cocan, evidenţiindu-l pe portarul Gârlea. Un moment important s-a produs în minutul 44, când Aldan l-a faultat în suprafaţa careului de 16 m pe Curescu şi penaltiul a fost executat de Bârzan, care însă a trimis peste poartă, spre stupoarea generală. Tot Curescu a fost protagonistul unei ratări uriaşe în ultimul minut al primei reprize, când pasa lui Lupu l-a găsit singur cu portarul, însă el a şutat direct în acesta.
Imediat după revenirea de la vestiare, devenii arată altfel în jocul prestat şi au adus trei ocazii imense, două dintre ele transformate în goluri. Mai întâi, în min. 52 pasa excelentă în diagonală a lui Cocan l-a găsit în stânga pe Chivu (care a început meciul ca atacant dreapta), acesta a pătruns în careu şi a adus egalarea pe tabelă cu un şut pe jos de la circa 10 metri. Trei minute mai târziu, tot Cocan a executat perfect o lovitură liberă de pe partea stângă şi Radak a deviat cu capul în plasă de la opt metri.
După minutul 60 devenii au redus motoarele, jocul a avut o bună perioadă de acalmie, cu doar două ocazii de evidenţiat: lovitura de cap din min. 65 a lui Lupu care a ocolit poarta şi ieşirea bună a portarului devean Manea, la centrarea lui Bozian. A venit apoi şi golul al treilea al echipei devene, cu execuţia de excepţie a lui Cocan din minutul 75, şut al acestuia pe colţul lung direct în vinclu de la 28 de metri uşor lateral stânga, care practic a îngenunchiat echipa adversă.
LPS Cetate Deva a câştigat meciul cu 3-1, obţinând o victorie muncită şi meritată, cu trei puncte necesare la clasamentul seriei, cu care devenii se îndepărtează de locurile retrogradabile.
După meci, Ştefan Nanu, antrenorul principal al LPS Cetate Deva, a declarat: Am început campionatul cu o victorie la Dumbrăviţa, l-am încheiat cu o victorie „acasă” – în deplasare la Simeria. În primul rând îi felicit pe băieţi pentru că au revenit de la 0-1, pentru moral şi pentru atitudine. Le-am spus că dacă jucăm ceea ce trebuie, ce am exersat la antrenamente, cu presiune pe adversar, cu veniri din linia a doua, putem câştiga. Am realizat azi o repriză a doua de excepţie, cu un joc foarte bun. Sunt mulţumit de joc şi sunt mulţumit de puncte. Şi terenul bun de la Simeria ne-a ajutat, am putut face faza de construcţie, spre deosebire de cel de la Deva, unde gazonul trebuia înlocuit. În iarnă veţi vedea şi o remaniere a lotului, vom aduce jucători de calitate şi cu experienţă. Trebuie să pregătim foarte bine returul, pentru că ne aşteaptă un retur foarte greu.
LPS Cetate: Manea – Kelemen (min. 27 Roncea), Radak, Bogdanovici, Doboş – Cocan, Subţirică, Bîrzan (min. 78 Preda) – Chivu (min. 90 Tătulea), Curescu, Lupu. Antrenor: Ştefan Nanu.
Într-o altă partidă din această etapă, CS Hunedoara a obţinut o victorie de moral, acasă, pe Stadionul Michael Klein, în faţa formaţiei din Ghiroda cu 2-1. Vom reveni în numărul de mâine cu o cronică mai amplă de la această partidă.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedoreni spune:

    Hai Deva ! Hai Hunedoara !

  2. Adi spune:

    2 0 hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Grupul PPE: Noua Politică Agrară Comună trebuie să beneficieze de o finanţare consistentă

Ne aflăm în mijlocul unei schimbări de generaţii în sectorul agricol, de aceea este extrem de important, mai ales acum,...

Deputatul Laurenţiu Nistor dezvăluie strategia PSD pentru alegerile locale: Mergem cu primarii în funcţie şi, de asemenea, cu oameni cu experienţă şi cu tineri!

Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor (foto), a declarat vineri, la conferinţă de presă, că rezultatele obţinute de PSD în...

Bulina neagră, 2.12.2019

George Feher, tânăr din Petrila Pentru că a fost arestat de magistraţi pentru infracţiunile de introducere în ţară de droguri...

Închide