Sport

FOTBAL Liga a III-a. Ghinionul unora, norocul altora

Echipele care vor completa lo­curile rămase vacante în noul sezon de Liga 3, ediția 2022-2023, au fost anunțate de către Federația Română de Fotbal. Au fost co­mu­nicate și echipele care aveau drep­tul să joace în Liga 3, însă nu s-au înscris, dar și cele care au fost in­vitate să continue în acest eșalon, deși retrogradaseră în Liga 4, dar nu au mai dorit să rămână în cam­pionat.

Au picat automat în Liga a III-a
Noul sezon de Liga 3 se va des­fă­șura în aceleași coordonate ca ediția recent încheiată, 2021-2022, potrivit unei decizii a Comitetului Executiv al FRF din data de 29 iunie 2022. Nu s-a schimbat absolut nimic, astfel că vom avea tot un campionat cu 100 de echipe repartizate în mod egal în zece serii și care majoritatea va dis­puta două faze în competiție, iar cele mai bune 20 de formații vor merge și în a treia fază, a barajelor de pro­mo­vare în Liga 2.
În noul sezon de Liga 3 nu s-au în­scris Gaz Metan Mediaș, Academica Clinceni, ambele retrogradate din Liga 1 și care n-au primit certificarea pentru Liga 2, astfel că au picat automat în Liga 3, Hușana Huși, Rapid 2 , dintre cele care sportiv s-au menținut în competiție după ter­mi­narea sezonului 2021-2022, și Spe­ranța Răucești.
Au fost contactate formațiile FC Hermannstadt 2, CSM Bacău, Unirea Alba Iulia, Progresul Ezeriş şi Flacăra Horezu, cele care au avut, în ordinea enumerării lor, cel mai mare punctaj dintre retrogradatele de pe locul 5 din grupele de play-out. Dintre aces­tea, nou-promovata în Liga 1 FC Her­mannstadt a informat că nu-și mai do­rește echipa ”satelit” în Liga 3, ast­fel că rămânea încă un loc vacant.
Formațiile CS Progresul Şomcuta Mare, CS Frontiera 2004 Curtici, CSM Feteşti, SC Dinamo 1948 SA 2 şi CS Făurei au comunicat că nu doresc să mai participe în sezonul 2022-2023 al competiţiei Liga 3, iar pentru ocuparea locului vacant a fost invitată formația ACS Kids Tâmpa Braşov care a fost de acord cu pro­punerea federației.
Urmează ca în perioada imediat ur­mătoare să se comunice oficial componența celor 10 serii și să fie anunțat programul campionatului.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura