Sport

FOTBAL Liga a III-a. Echipele noastre joacă primele meciuri din barajul de promovare

Gloria Bistrița întâlnește astăzi, pe teren propriu, formația Corvinul Hunedoara în meciul tur al primului baraj de promovare în Liga a 2-a. Lo­vitura de începere a partidei va fi dată de fostul mare internațional Gabi Balint, originar din Sângeorz-Băi, ce­tă­țean de onoare al municipiului Bistrița și al județului Bistrița-Năsăud.

Terenul arată senzațional
„Un mesaj din tot su­fletul de la un bis­tri­țean, întot­dea­una aproape de Gloria. Le țin pumnii bă­ieților, voi fi pre­zent la meci. Am fost rugat să dau lovi­tura de începere și e un lu­cru care pen­tru mine în­seamnă o onoare deo­sebită, mai ales la un baraj. E un meci contra unei echipe an­trenate de un fost elev de-al meu de la Sportul Studențesc (n.r. – Florin Maxim), dar în fotbal întot­dea­una trebuie să-ți alegi o echipă pre­fe­rată și categoric voi fi aproape de Gloria. Sper să pro­movăm anul acesta, sunt șanse. Echipa nu arată rău, am văzut-o, de câte ori ajung acasă vin la meci, dacă am ocazia. Adrian Falub face o treabă bună aici și mă bucur pentru tot. Terenul de joc arată senzațional, tri­bunele… au îm­bătrânit și ele. Am îm­bătrânit eu, da­rămite tribunele astea”, a declarat Gabi Balint.

Duel echilibrat
Șoimii Lipova, ocupanta locului se­cund în seria a VIII-a, este pregătită de vizita celor de la CSM Deva în prima man­șă a barajului de promovare în Liga a 2-a, iar gazdele nu au timp să sa­vureze calificarea în semifinala bara­jului de promovare în Liga a II-a. Campioana seriei a 7-a a eșalonului terț, CSM Deva merge pe noua arenă lipovană pentru un re­zul­tat care să-i permită calificarea în finala cu Reșița sau Filiași. Evident, obiectivul celor de la Șoimii Lipova e ace­lași, iar duelul de 180 de minute dintre cele două grupări se anunță unul echilibrat.

Miză mare
Ciprian Pătroi, direc­to­rul sportiv al celor de la Șoimii Lipova, a declarat: „Sorții au făcut să întâlnim CSM Deva, o e­chipă foarte bu­nă, câștigătoare a seriei lor. Cei de la Deva sunt bine organizați, au un oraș mare în spate, cu tradiție în fotbal și vor performanță. Pornesc fa­vo­riți, ne sunt superiori și ca buget și ca rezultate. Atuurile Devei, pe lângă buget și factorul comunității mari pe care o re­prezintă, ar fi în special antrenorul Ștefan Nanu. Are experiență, a construit în ultimii ani o echipă pu­ternică, se ba­zează pe continuitate, s-a înconjurat și de jucători buni, care pot face oricând diferența și aici mă refer în special la golgheterul lor, Alexandru Popescu. Nu în ultimul rând, Deva contează pe Daniel Cherecheși, direc­torul sportiv cu care am lucrat și eu mulți ani la Crișul și căruia i se datorează revirimentul fotbalistic din Chișineu Criș și anume, accederea în Liga a 3-a și continuitatea în rezultate bune, în frun­tea seriei. Am muncit un întreg sezon, avem mare încredere că la acest meci jucătorii se vor autodepăși. Miza este extrem de mare pentru ca­riera lor de fotbaliști. Staff-ul tehnic a pre­gătit foarte atent partida de astăzi, de acasă, spe­răm să țină vremea cu noi, să nu avem probleme cu gazonul. Ne aș­teptăm la o tribună plină, iar la finalul meciului ne dorim mult să ne bucurăm împreună cu suporterii noștri de o victorie fru­moasă”, a spus Ciprian Pătroi, directorul sportiv al vice­cam­pi­oa­nei seriei a 8-a a Ligii a 3-a, care sus­ține că Lipova va avea întreg lotul valid pentru disputa cu devenii.
Succes ambelor formații din județul Hunedoara!

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura