Sport

FOTBAL Liga a III-a. Devenii s-au răzgândit, vor să promoveze în Liga secundă

Echipa de fotbal CSM Deva încheie anul calendaristic pe primul loc în seria a VII-a din campionat, având un sezon de excepție. Formația pregătită de Ștefan Nanu are un total de 39 de puncte din 15 partide disputate, cu 12 victorii și trei meciuri finalizate la egalitate, fără înfrângere în acest sezon competițional.

 

Nu au luat în calcul la început

Devenii au avut și o serie de șapte meciuri în care a obținut doar victorii, iar în ultimele trei partide a marcat nu mai puțin de 20 de goluri și nu a primit nici unul. În cele 15 partide disputate, CSM Deva a marcat 54 de goluri și a primit doar 7, golaverajul fiind unul de invidiat.
Pe antrenorul principal, Ștefan Nanu și pe colegii săi din staff-ul tehnic i-am întâlnit în aceste zile, deși sunt în vacanță, la diversele activități organi­zate de către clubul devean. Așa cum pro­mitea încă din finalul sezonului competițional, tehnicianul Ștefan Nanu creionează de pe acum o posibilă va­riantă a lotului cu care echipa va ataca ultimele patru jocuri din sezonul re­gulat și apoi partidele din play-off. Nanu spune că echipa sa va lupta pen­tru o pro­movare în liga secundă, obiec­tiv care nu a fost luat, inițial, în calcul, dar care a venit pe parcursul evoluției și a re­zultatelor înregistrate în campio­nat.

 

A întărit atacul

Așa cum am mai anunțat, CSM Deva a făcut o primă achiziție pentru partea a doua a sezonului și aceasta este George Dănăilă, golgheterul Jiului Petroșani. Tânărul jucător de doar 24 de ani a evoluat în toate cele 15 partide din acest sezon pentru echipa din Valea Jiului, pentru care a înscris 6 goluri, l-a impresionat pe tehnicianul devean și a fost rapid transferat, după încheierea jocurilor oficiale din 2022. Junior crescut la LPS Galați și Oțelul Galați, cu evoluții la echipele de seniori de la Sporting Liești, Husana Huși și Jiul Petroșani, George Dănăilă va conta în atacul formației devene, fiind urmărit de mai mult timp de cei din staff-ul for­mației CSM Deva. Dănăilă s-a despărțit de CSM Petroșani odată cu plecarea antrenorului George Zima de la cârma formației din Valea Jiului, cu el mai migrând către alte echipe și Lorant Kiş. De altfel, George Dănăilă își va reîntâlni colegii din Petroșani la debutul sezo­nului din 2023, deoarece cele două echipe, CSM Deva și CSM Jiul Petroșani se vor întâlni în primul joc, la reluarea campionatului.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura