FOTBAL Liga a III-a. Devenii s-au mobilizat și i-au bătut pe cei de la Gaz Metan Mediaș II

Etapa cu numărul 15 desfășurată la finalul săptămânii trecute a adus multe certitudini pentru formația clubului devean iar vineri în debutul acestei runde, CSM Deva a obținut pe terenul de la Simeria o victorie meritată în fața unui adversar cu pretenții, Gaz Metan Mediaș II. A fost un joc bun, poate cel mai bun, prestat de CSM Deva, cu o formulă de joc aproape de ceea ce se dorește de la antrenorul Ștefan Nanu.

 

A scăpat singur în careu

Încă din primul minut, echipa gazdă și-a anunțat intențiile la victorie,centrarea lui Trașcă a căzut pe bara transversală pentru ca la acțiunea imediat următoare șutul lui de la 15 metri, din cădere, a trecut pe lângă poarta medieșenilor. Oaspeții au ieșit din propria jumătate de teren,dând posibilitatea echipei din Deva să inițieze contraatacuri rapide cu acțiuni către poarta apărată de Popa. În minutul7,Țoiu a scăpat singur în careu, însă nu a mai avut suflu și pentru finalizare și a fost deposedat în ultimă instanță, cu prețul unui corner .

Primul gol a fost înscris în minutul 13, Bîrzan a condus o acțiune pe partea dreaptă, a trimis o pasă excelentă pentru Șulea, demarcat la 12 metri de poartă, iar vârful de atac al gazdelor a trimis pe lângă portarul din Mediaș.

Hășmășan a avut două ocazii într-un interval de timp scurt, ambele ratate, prima în minutul 16, cu o preluare defectuoasă din poziție unul la unu și apoi în minutul 18, când șutul său din unghi a fost parat de Manea. Oaspeții au restabilit egalarea în minutul 31 după o fază prelungită de atac, apărarea deveană nu a reușit să respingă corespunzător, mingea a ajuns la același Hășmășan, aflat la 13 – 14 metri, iar șutul lui s-a dus în gol,pe lângă Manea.

 

A transformat fără probleme

Antrenorul Ștefan Nanu a făcut schimbări în formula de joc, înlocuindu-i pe Branea, Bîrzan și pe Ghighilicea, după gol și a introdus dintr-un foc trei jucători cu potențial care s-au încadrat bine în joc. Vitan l-a găsit cu o pasă bună pe Șulea într-un contraatac trei contra doi, dar vârful devean a fost semnalizat în ofsaid (min. 41). Hășmășan putea da lovitura pe contraatac cu un minut înainte de pauză, însă Curescu a salvat situația cu o deposedare de manual în propriul careu.

La reluare, Trașcă ratează, șutul său din 6 metri după o acțiune personală,a fost trimis în blocajul advers, balonul a ricoșat la Vitan, care din marginea careului mare a trimis peste poartă. CSM Deva va înscrie în minutul 49, Trașcă a fost faultat în careu de Danciu iar Șulea a transformat fără probleme lovitura de pedeapsă. Am consemnat în minutul 55 o lovitură liberă de la 40 de metri, executată de Vasiu, iar balonul a fost scos în corner cu dificultate de Popa. În minutul 64 Bogdanovici a recuperat un balon în jumătatea de teren deveană, a trimis pentru Soare, care a prelungit pentru Vitan pe partea dreaptă și acesta a centrat în careu de unde Trașcă a înscris din 10 metri după ce a trecut și de portarul advers.

Până la finalul partidei am mai consemnat ocaziile devenilor ratate de Șulea în min. 76, Trașcă în min. 92 și Vitan din min. 93.

CSM Deva a evoluat în formula: Manea – Curescu, Ianc, Vasiu, Branea (min. 34 Doboș) – Țoiu (min. 87 Radak), Bogdanovici – Bârzan (min. 34 Vitan), Ghighilicea (min. 34 Soare), Trașcă – Șulea. Antrenor, Ștefan Nanu.

Ștefan Nanu, antrenorul principal al echipei devene, a declarat după joc: „În primul rând îi felicit pe jucători pentru meciul de azi. Am întâlnit o echipă foarte bună, clasată pe locul trei. Deși am avut cinci jucători care au venit după o pauză de 14 zile cauzată de Covid, băieții s-au mobilizat, am văzut la ei tot ceea ce înseamnă atitudine, determinare, am exercitat permanent un presing sus, care i-a incomodat pe adversari. Am făcut și schimbările care trebuiau. Vreau să adaug că în cei șase ani de la promovare Deva are cel mai bun campionat, pentru prima oară o situație liniștită în clasament, fără emoții la retrogradare.”

Antrenorul oaspeților Bruno Vienescu: „A fost un meci cu două părți complet diferite. În prima repriză am controlat jocul, Deva ne-a marcat golul la singura lor ocazie, prima oară când au ajuns la poarta noastră. În repriza a doua am introdus jucători care sunt de viitor (n.red.: la pauză tehnicianul Gazului a efectuat trei schimbări), dar aceștia nu au ajutat echipa și aspectul jocului s-a schimbat radical. Matematic, mai avem șanse la locul doi și cât timp acestea există vom lupta, dar nu acesta este scopul principal al acestei echipe”.

 

 

One thought on “FOTBAL Liga a III-a. Devenii s-au mobilizat și i-au bătut pe cei de la Gaz Metan Mediaș II

  • 11 aprilie 2021 la 20:09
    Permalink

    Felicitări Deva !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Radu Barb, directorul DGAMPT Pentru că a reuşit să câştige concursul pentru postul de şef al Direcţiei Generale de Administrare

Bulina neagră

Cornel S., administratorul unei societăţi comerciale Pentru că a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru obţinerea ilegală

Covor natural, ţesut din milioane de ghiocei, în judeţ

Adriana Năstase Ariile naturale protejate sunt suprafeţe esenţiale în conservarea naturii întrucât includ cele mai re­prezentative şi semnificative specii de

Închide