Fotbal, Liga a III-a: Deva, egala… Hunedoarei

Nicolae Gavrea

Partida de la Hunedoara, derbiul dintre formaţiile din judeţul nostru care evoluează în seria a IV-a din Liga a III-a, s-a desfăşurat pe o vreme deosebit de friguroasă. Ca urmare, în tribunele arenei „Michael Klein“ s-au aflat puţini spectatori.
Cum ambele formaţii, atât CS Hunedoara, cât şi CNS Cetate Deva, aveau mare nevoie de puncte, iubitorii fotbalului hunedorean s-au aşteptat la un meci de luptă, cu angajament fizic.
Partida de la Hunedoara a debutat interesant şi încă din minutul 2 portarul devean Apostol, (unul dintre jucătorii evidenţiaţi în acest joc) a respins din faţa lui Daniel Creciunesc mingea trimisă în careul mic de Herci, din lovitură liberă. Cum căpitanul gazdelor, Andrei Cobliş, a fost suspendat pentru cartonaşul roşu din etapa trecută, între buturile echipei hunedorene s-a aflat Jurcă, cel care era să gafeze în min. 7, când a alunecat la o degajare banală, iar deveanul Fetiţa s-a aflat la un pas de intercepţie în careul de 16 metri.
Portarul gazdelor, Jurcă, le-a dat din nou emoţii spectatorilor din tribune, în min. 11, când a avut o ieşire greşită în 16 metri, dar a reuşit totuşi să recupereze balonul. În min. 15, Marcu l-a servit perfect pe Iacob la capătul unui atac rapid, acesta a pătruns singur în careu, dar nu a putut să-l învingă pe Apostol. Un minut mai târziu s-a deschis scorul după o acţiune personală pe partea stângă, Tecsi a centrat excelent cu exteriorul în marginea careului mic devean, de unde Marcu a reluat cu capul în plasă.
Echipa gazdă a preluat controlul jocului, dar cu puţine încercări la poarta adversă. În min. 35 s-a consumat cea mai frumoasă fază a meciului: Bloj – a şutat de la 25 de metri la vinclu dar, Apostol cu o intervenţie excepţională a salvat golul, respingând balonul. Hunedorenii au punctat la imagine: Herci a ratat şi el o ocazie rarisimă în min. 39, când a scăpat singur în careul devean, însă nu l-a putut învinge pe Apostol, din nou ieşit salvator la blocaj. Ultima şansă de gol din prima repriză a avut-o Ionică, care a reluat balonul cu capul din şapte metri peste poartă, minge venită dintr-o lovitură liberă a lui Herci.
Repriza a doua a început cu ocazii la poarta deveană, cu intervenţii excelente ale lui Apostol, care a respins centrarea periculoasă a lui Marcu din min. 47 şi tot el a respins şutul lui Dani Creciunesc de la 20 de metri, în min. 49. De partea cealaltă, în min. 52, Suciu a ratat din poziţie unică, el trimiţând peste poartă din doi metri şutul lui Robert Cristian din lovitură liberă.
Egalarea a venit în min. 58, când centrarea lui Kelemen i-a găsit singuri în careul mic pe Fetiţa şi Voinea, iar ultimul a înscris pentru 1-1. Tot Fetiţa a avut golul doi în picior un minut mai târziu, după o pasă a lui Voinea, dar şutul său de la 10 metri a trecut pe lângă poartă. Apostol s-a mai remarcat în min. 60 şi 66, la două atacuri periculoase ale gazdelor, după care în min. 68. Ionică a scos de pe linia porţii şutul lui Circov.
S-a jucat pe contre, cu cele două formaţii în căutarea golului victoriei, iar ocaziile au curs şi de o parte şi de cealaltă. Ultima şansă de a marca i-a aparţinut lui Tecsi, în min. 90, şut în plasa laterală după o pasă primită în careu de la Herci.
Întâlnirea s-a încheiat la egalitate, 1-1, însă nici una dintre formaţii nu a scăpat de grijile pentru retur, atât CS Hunedoara cât şi CNS Cetate Deva au rămas în zona retrogradabilă şi au un retur de campionat dificil.
Imediat după această partidă, Mircea Alic, antrenorul principal la CS Hunedoara, a declarat: „Consider rezultatul injust. După jocul prestat şi după numărul de ocazii avute meritam să câştigăm. Portarul lor cred că a prins meciul vieţii, ce pot să zic la cum a apărat?! Astăzi am pierdut două puncte pe vechea noastră meteahnă din apărare, minge lungă peste fundaşi. Sunt supărat pe rezultatul în sine, nu am ce să le reproşez băieţilor. Chiar le-am spus după meci la vestiar că dacă aveam atitudinea de acum sau de la jocul cu Chişineu şi la partidele cu Galda şi Lugoj, acum aveam şase puncte în plus. Ne aşteaptă un retur infernal, avem o serie foarte echilibrată.”
De partea cealaltă, Ioan Petcu, antrenorul principal la CNS Cetate Deva, a spus: „Joc slab de ambele părţi, rezultat echitabil. Noi am evoluat mai slab prima repriză, în repriza a doua atitudinea s-a schimbat în bine. Intrarea lui Suciu a adus şi ea un plus la mijlocul terenului. Din păcate, Roşie s-a accidentat, Voineag s-a accidentat şi el, am făcut schimbări forţate şi a trebuit să operez în dispozitiv mai multe permutări de jucători de posturi. Vom continua antrenamentele până pe 14-15 decembrie, după care vom intra în vacanţă. Vom încerca să facem şi nişte transferuri în iarnă, dar mai este timp să vorbim despre asta.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.