Fotbal, Liga a III-a: CS Hunedoara a terminat la egalitate cu Crişul

Nicolae Gavrea

Partida dintre CS Hunedoara şi Crişul Chişineu Criş, programată sâmbătă, la care au asistat foarte puţini spectatori, a avut puţine faze clare de poartă, ambele echipe evoluând pentru un rezultat strâns, de aici rezultând o partidă de angajament.

Jucătorii echipei oaspete (formaţie aflată pe locul al treilea în clasament) au controlat prima repriză, au înscris şi puteau chiar să se detaşeze pe tabelă. Elevii lui Mircea Alic jr. au avut o evoluţie mai aproape de potenţialul lor în partea secundă şi au egalat până la urmă situaţia de pe tabela de scor.
Arădenii au început mai bine meciul şi în minutul 6 au avut prima mare ocazie: Budur a scăpat singur în careu pe partea stângă, însă Cobliş a avut o intervenţie bună şi a salvat trimiţând mingea în corner. În min. 23 am consemnat deschiderea scorului: Gîlcă a căzut la 17 metri fără să primească faultul cerut, ci doar un corner, iar lovitura de colţ de pe dreapta a fost reluată cu capul de Piţ spre Budur, care nesupravegheat, a trimis balonul în plasă: 0 – 1.
Hunedorenii au încercat să iasă mai mult la atac, Bloj a centrat în careu, dar portarul Dagău şi colegul acestuia, Lazăr au rezolvat situaţia. Apoi Tecsi a încercat cu şut pe goalkiperul de la Chişineu, reţinut fără probleme. De partea cealaltă, am notat în min.41 o pătrundere a lui Budur în careu finalizată cu un şut sub transversală scos miraculos de Cobliş.
După pauză s-au produs câteva schimbări în tabăra gazdelor, care au crescut vizibil evoluţia echipei hunedorene, dar cei care puteau marca primii au fost tot oaspeţii. Ciucurescu a pierdut o minge în propriul careu în min. 54, Modan a scăpat singur cu portarul şi din şapte – opt metri a trimis puţin pe lângă poartă. Al. Dan şi Creciunesc au încercat vigilenţa portarului Dagău, dar şuturile lor au nimerit în blocajul fundaşilor, iar la poarta cealaltă Modan a mai irosit o uriaşă ocazie în min. 67, reluând din şase metri peste poartă centrarea excelentă a lui Piţ de pe stânga.
S-a restabilii egalitatea în min. 68, în urma unui atac al gazdelor pe partea dreaptă: Cristi Creciunesc a şutat violent de la circa 28 de metri pe colţul lung al porţii arădene şi a adus egalarea. Apoi gazdele au avut din nou frisoane în min.72, o centrare excelentă a lui Piţ l-a găsit la doi metri de poartă pe Budur, care a trimis incredibil cu capul pe lângă bară.
Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în min. 76, când Siminic l-a contrat tare pe Tecsi în careu, însă centralul piteştean Suvar nu a acordat penalti, ci un „galben” pentru simulare atacantului hunedorean(!). În minutul 87 Maghici a oprit cu mâna un contraatac hunedorean extrem de periculos din postura de ultim apărător, însă a primit doar cartonaşul galben şi nu pe cel roşu, conform regulamentului de joc, iar în ultimul minut de prelungiri, arbitrul de centru i-a acordat două cartonaşe unul după altul lui Gîlcă şi l-a eliminat, dar scorul a rămas egal, 1-1.
„Meci greu, tensionat, aşa e când joci cu cei din fruntea clasamentului. Am întâlnit o echipă bună, de pe locul 3, aveam nevoie de puncte şi noi, şi ei. Ne-au lipsit patru jucători, cei trei suspendaţi (n. red: Doboş, Herci şi Dani Creciunesc) plus Marcu, accidentat. Bine că nu am pierdut, până la urmă, deşi cu puţină şansă pe final puteam chiar câştiga. Am făcut o primă repriză slabă, în a doua ne-am mai revenit. S-a văzut că ei au cedat fizic în partea secundă, iar noi putem ţine fizic un meci întreg. Pregătim acum jocul de la Lugoj, care nu e nici pe departe un meci uşor, cei de acolo se vor agăţa de ultima şansă, mai ales după ce au pierdut cu Deva” a declarat Mircea Alic, antrenorul principal al hunedorenilor.
CS Hunedoara: Cobliş – Cr. Creciunesc (min. 75 Simionov), Ciucurescu, Ionică, Trăşcan – Bloj (min. 83 Scânteie), Iacob, Al. Dan, Marinca (min. 46 Bularda) – Kocsis (min. 63 Bălăuţă), Tecsi. Antrenori- Mircea Alic, Raul Spătaru

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.