Fotbal, Liga a III-a: CS Hunedoara a învins liderul

21 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Partida de la Hunedoara a debutat cu câteva acţiuni în forţă ale oaspeţilor care au creat presiune în tabăra echipei de sub furnale, lipsită de aportul unor jucători necesari la o astfel de întâlnire: Ionică, Iacob şi Ciucurescu.
Şoimii Lipova a beneficiat de evoluţia unui jucător de naţională, Denis Rusu, component al formaţiei U 21, care şi-a demonstrat calităţile la această întâlnire, el fiind căutat mereu de către coechipieri în derularea acţiunilor împinse către poarta hunedoreană.
În min. 9 s-a consemnat prima ocazie din această partidă: a fost o acţiune prelungită a celor din Lipova, pe flancul stâng, mingea a ajuns la Rusu, a pătruns în careul hunedorean, iar şutul său în diagonală s-a dus pe sub portarul Cobliş, în bara laterală şi apoi s-a scurs în out de poartă.
Gazdele s-au regrupat, astfel că în min. 14 acţiunea lor la poarta lui Filip s-a finalizat cu şutul lui Bloj deviat în corner de portarul oaspete.
Primul şoc pentru gazde, min. 17, Rusu a pătruns pe stânga, acolo unde l-a întâmpinat tânărul apărător hunedorean Buladra, care în ultimă instanţă l-a faultat pe vârful arădean, iar centralul a acordat lovitură de pedeapă. A executat Trabalka, dar defectuos, şi mingea a trecut mult peste transversala porţii lui Cobliş.
După ratarea penaltiului, oaspeţii au crescut presiunea la poarta gazdelor. Ca urmare, în min. 26 s-a deschis scorul după un schimb între Rusu şi Trabalka, ultimul trimiţând înşelător pe sub portarul hunedorean, în colţul lung.
Două minute mai târziu s-a restabilit egalitatea: Bercu a comis un henţ în propriul careu şi centralul a acordat penalti pentru echipa din Hunedoara, transformat elegant de către Tecsi.
În minutele de prelungiri ale primei reprize, oaspeţii au profitat de o neatenţie a apărării celor de la CS Hunedoara, Rusu a trecut din nou pe lângă Buladra şi a întors balonul pentru Şulea, care-l trimite în poartă. Oaspeţii intră la pauză cu avantaj, 1-2.
La reluare, oaspeţii par decişi să tranşeze victoria de partea lor şi au creat multă panică în apărarea hunedoreană, dar acţiunile celor de la Lipova nu s-au finalizat, deoarece intervenţiile portarului Cobliş sunt excelente.
În min. 73 hunedorenii egalează din nou. Dan Alexandru a fost faultat în suprafaţa careului de 16 m, iar Tecsi a transformat cu multă siguranţă penaltiul acordat. Au urmat minute de foc pentru apărarea gazdelor, deoarece val după val a continuat şirul atacurilor la poarta lui Cobliş, dar căpitanul hunedorean şi-a coordonat foarte bine colegii.
Şi în ciuda acestor atacuri, hunedorenii vor prelua conducerea în min. 84, când Marcu a şutat excelent spre poartă, mingea surprinzându-l pe portarul oaspeţilor, rămas asistent la această fază. Deci, 3-2 pentru hunedoreni, scor care a rămas până la finalul meciului, deoarece oaspeţii n-au mai avut nici timp, nici forţa să egaleze.
„Am obţinut o victorie meritată şi muncită… şi cred că prin asta o să avem succes în tot campionatul, prin muncă. În condiţiile în care au lipsit astăzi mai mulţi jucători de bază. Am avut şi inspiraţia în a doua repriză cu schimbările, iar cei care au intrat, au evoluat foarte bine. Îi felicit pe toţi pentru dăruire. Eu le-am spus că trebuie să vină şi prima înfrângere a liderului. Le-am spus la pauză, când eram conduşi, că mai este o repriză şi că, aşa cum ne-a întors pe noi Şebiş-ul etapa trecută după pauză, putem şi noi să întoarcem astăzi acest rezultat. Aşa a şi fost”, a declarat la finalul partidei, antrenorul hunedorean Mircea Alic.
Daniel Donca, antrenorul principal al echipei din Lipova, a declarat: „Am pierdut pe mâna noastră, trebuia să stăm pe picioare. Echipa a jucat totuşi bine, am avut ocazii mai multe. Nu sunt supărat pe jucători, au jucat bine. Noi etapă de etapă am jucat bine, acum am ratat şi un penalti, am pierdut cu o echipă care a evoluat foarte exact în apărare. Chiar dacă le iau puţin din meritele gazdelor, un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil după cursul jocului.“
CS Hunedoara: Cobliş A – Buladra (min. 46 Kocsis), Ionicescu, D. Creciunesc (min. 90+2 Popa), Doboş, Bloj (min. 63 Cr. Creciunesc), Dan Alexandru, Herci, Marinca, Tecsi (min. 88 Scînteie), Marcu. Antrenori: Mircea Alic şi Raul Spătaru.

Rezultatele etapei:
CSM Lugoj – ACS Dumbrăviţa 1-2
Millenium Giarmata – CS Ocna Mureş 4-1
Unirea Alba Iulia – Naţional Sebiş 2-2
Metalurgistul Cugir – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 4-2
Gloria Lunca Teuz Cermei – CNS Cetate Deva 2-0
Crişul Chişineu Criş – Industria Galda 1-0
CS Hunedoara – Şoimii Lipova 3-2
CSM Şcolar Reşiţa – FC Avrig 0-0

Etapa următoare:
Cetate Deva – FC Avrig
Ghiroda şi Giarmata Vii – CSM Şcolar Reşiţa
Naţional Sebiş – Metalurgistul Cugir
CS Ocna Mureş – Unirea Alba Iulia
Şoimii Lipova – Millenium Giarmata
ACS Dumbrăviţa – CS Hunedoara
Industria Galda de Jos – CS Municipal Lugoj
Gloria Lunca Teuz Cermei – Crişul Chişineu Criş

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 22.10.2018

Recompensat pentru prostie. Este vorba de un pălmaş de la o structură din sudul judeţului, chemat la o faptă extrem...

Fotbal, Liga a II-a: UTA Arad – Energeticianul 1-1

Partida din Liga a II-a în care au evoluat două formaţii cu pretenţii la promovare s-a încheiat nedecis, cu un...

Începe Campionatul Mondial de Gimnastică

Începând de mâine, în capitala statului Quatar, Doha, vor debuta întrecerile celei de a 48-a ediţii a Campionatelor Mondiale de...

Închide