Fotbal, Liga a III-a. Cetate Deva şi-a întărit lotul de jucători

5 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

LPS Cetate Deva şi-a încheiat perioada de cantonament efectuată la Geoagiu, iar lotul de jucători a revenit în localitate, unde vor fi continuate pregătirile pentru returul de campionat. Conducerea tehnică a decis să facă şi ceva transferări şi să omogenizeze lotul de care dispune formaţia.

În cantonamentul de la Geoagiu Băi au fost 22 de jucători, inclusiv trei juniori de la echipa secundă a clubului condusă de Marius Sîrbu. Antrenorul principalul al echipei, Ştefan Nanu (foto), a declarat, la întoarcerea din cantonament: „Programul nostru a avut în fiecare dimineaţă un antrenament cu accent pe pregătirea fizică, iar după amiază unul în sala de forţă. Am adus mai mulţi jucători noi, în general tineri, doar Iovu şi Herci sunt mai experimentaţi. Pot să spun că sunt mulţumit de lotul avut la dispoziţie, de calitatea jucătorilor. De data aceasta am putut face transferurile din timp, nu cum s-a întâmplat în vară – din motivele care se cunosc, nu mai insist. Acum există condiţii, există siguranţă şi stabilitate la Deva, aşa că mulţi îşi doresc să joace aici. S-au întors devenii, Petresc, Herci, Boldea, care au vrut să vină acasă”.
Lista noilor veniţi a ajuns la opt, incluzându-l aici şi pe Bârzan, al cărui împrumut de la Craiova expirase la sfârşitul lui 2019. Clubul devean a obţinut însă prelungirea împrumutului tânărului mijlocaş, care a avut evoluţii apreciate în toamna trecută. Ultimul venit până în momentul de faţă este Sebastian Velcotă de la ACS Poli, care a semnat deja cu echipa din Deva. Cei doi se adaugă astfel unei liste care îi mai cuprinde pe Sandu Iovu (Odorheiu Secuiesc), Daniel Filip (Gloria Cermei), Marius Ion (Gilortul Tg. Cărbuneşti), Liviu Herci (CSC Ghiroda), Mario Boldea (CSC Dumbrăviţa) şi Alexandru Petresc (Unirea Alba), toţi ajunşi sub comanda lui Ştefan Nanu şi Dorian Gugu”.
”Avem concurenţă în echipă, câte doi jucători pe post, poate încă un portar «under» să mai aducem. Avem la pregătire şi trei juniori de-ai noştri, este un stimulent pentru ei să fie la pregătiri cu echipa de seniori. Ne vom continua antrenamentele la Simeria, iar mâine jucăm primul amical, la Cugir, cu Metalurgistul”, a mai spus Ştefan Nanu.
Cei trei juniori ajunşi în premieră la echipa mare sunt toţi din generaţia 2003: ”Daniel Branea, fundaş stânga, Eduard Mustaţă şi Paul Sapta, ambii mijlocaşi care pot fi folosiţi în toate zonele terenului. Toţi trei sunt din Deva şi fac parte din grupele de tineret şi juniori ale LPS Cetate Deva. Pe lângă ei mai avem cinci – şase copii care în doi ani pot face pasul la echipa mare”, a declarat Marius Sîrbu, antrenorul lor de la Cetate II.
În ceea ce priveşte proiectele pe termen mediu şi lung, la clubul devean ambiţiile sunt mari. „În doi ani la Deva va fi un centru de juniori competitiv pe plan naţional, am discutat despre aceasta cu Marius Sîrbu, cu care colaborez foarte bine. Există toate condiţiile pentru asta la Liceul Sportiv, unde se asigură cazare şi masă, autorităţile locale ne sprijină, va fi gata şi terenul de antrenament, nu doar cel principal, aşa că Deva se va prezenta foarte bine din punct de vedere fotbalistic, inclusiv cu grupe de juniori 2010, 2011, 2012. Din vară se va trece la organizarea clubului sub formă de Club Sportiv Municipal, sunt gata toate actele şi urmează să ne afiliem la AJF Hunedoara”, a mai menţionat Ştefan Nanu.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se caută manager pentru Spitalul Judeţean!

Va avea loc un nou concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva!

Cade sau nu Guvernul Orban?

Moţiunea de cenzură „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti“, iniţiată de PSD şi UDMR, după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea...

În rândul useriştilor hunedoreni continuă scandalul. Conducerea judeţeană a USR, acuzată de poliţie politică!

Este clar, USR Hunedoara merge mai departe, dar merge cu scandaluri. Astăzi, au apărut noi acuzaţii la adresa conducerii judeţene....

Închide