; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Fotbal, Liga a III-a. Cetate Deva a obţinut prima victorie pe teren propriu

29 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Într-un joc contând pentru etapa a 6-a din Liga a III-a, echipa LPS Cetate Deva a învins vineri, acasă, pe Gilortul Târgu Cărbuneşti cu 2 – 0, spre bucuria suporterilor veniţi în număr mare la această întâlnire.

Diferenţa de pe tabelă ar fi putut să fie mai mare, dar ratările exasperante ale gazdelor au limitat scorul, iar intervenţiile portarului oaspeţilor au fost uneori salvatoare pentru echipa sa.
De la debutul partidei gazdele şi-au arătat intenţia de victorie, mai întâi Iana şi apoi Chivu după centrarea lui Bîrza l-au încercat pe portarul din Gorj. Au urmat un şut defectuos al lui Chivu, o pasă bună a lui Bîrzan pentru Lupu, dar acesta nu a ajuns la întâlnire şi apoi reluarea cu capul a lui Roncea pe lângă poartă din centrarea lui Doboş.
În min. 16 se deschide scorul, după un atac prelungit la poarta gorjeană soldat cu un corner. A executat Bîrzan şi Ţoiu a trimis balonul cu capul în plasă, din marginea careului mic. Trei minute mai târziu Bîrzan a bătut o lovitură liberă de la 30 de metri şi l-a găsit demarcat în careu pe Lupu, care a majorat diferenţa cu un şut de la circa opt metri, din poziţie centrală.
Dar Lupu a fost cel care şi-a trecut în cont cele mai multe ratări, în această întâlnire. În min. 23 a scăpat singur în careu, dar a tras din poziţie excelentă pe lângă poartă, tot el a alunecat în şase metri când se pregătea să reia în gol centrarea venită de la Iana şi apoi nu a ajuns nici la mingea trimisă de Doboş. Dar cea mai mare ocazie a meciului am consemnat-o în min. 42, când acelaşi Lupu a trimis cu capul pe lângă poartă din trei-patru metri, mingea venită din centrarea perfectă a lui Iana.
În repriza secundă gazdele s-au mulţumit să conserve rezultatul şi au făcut pasul înapoi, iar oaspeţii au încercat să iasă mai mult la atac, dar fără efect pe tabela de marcaj. Primul şut al oaspeţilor a venit abia în min. 60, când Avramescu a tras de la 25 de metri pe mijlocul porţii lui Manea, iar acesta a prins fără probleme. De notat că din min. 84, LPS Cetate Deva a evoluat în inferioritate numerică, deoarece Radak a primit cel de-al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.
„Remarc atitudinea băieţilor, care au făcut astăzi o primă repriză excepţională, au avut posesia şi au respectat indicaţiile tactice. Putea fi patru sau cinci zero la pauză, la câte ocazii am avut, a ratat Lupu de vreo două ori, a ratat şi Roncea. În repriza a doua am cedat mijlocul terenului, asta şi pe fondul schimbărilor efectuate, şi astfel le-am permis şi adversarilor să apară în joc, exact la fel cum s-a întâmplat la meciul de la Hunedoara. Importante sunt cele trei puncte, importantă este victoria. S-a văzut diferenţa de atitudine faţă de cele două jocuri precedente pierdute acasă, de data aceasta am jucat ce ne-am dorit. Arbitrajul a fost mult sub nivelul partidei. A permis jocul dur al oaspeţilor, Bîrzan a ieşit cu glezna însângerată, Roncea tot aşa, cu tibia plină de sânge. Pe de altă parte, din punctul meu de vedere, nouă ne-a acordat câteva cartonaşe galbene gratuite. La faza cu eliminarea lui Radak nu ştiu ce a fost, doar arbitrul ştie. Ne aşteaptă două meciuri foarte grele, în deplasare cu Filiaşi şi peste două săptămâni acasă cu Craiova. Deocamdată suntem în grafic cu această victorie, avem o echipă tânără, media de vârstă e de 19 ani, trebuie timp, trebuie răbdare ca să construim o formaţie competitivă”, a declarat la finele meciului, Ştefan Nanu, antrenorul principal al echipei devene.
LPS Cetate: Manea – Kelemen, Radak (eliminat min. 84), Bogdanovici, Doboş – Bîrzan (min. 61 Preda), Ţoiu, Roncea (min. 71 Cocan) – Iana (min. 74 Marton), Lupu, Chivu (min. 82 Tătulea). Antrenor – Ştefan Nanu
Rezultatele etapei a 9-a:
ACS Poli Timişoara – Flacăra Horezu 2-0
LPS Cetate Deva – Gilortul Târgu Cărbuneşti 2-0
Crişul Chişineu Criş – Şoimii Lipova 1-0
CSC Dumbrăviţa – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 1-0
Gloria Lunca Teuz Cermei – ACSO Filiaşi 1-1
Fortuna Becicherecu Mic – Naţional Sebiş 1-1
Progresul Pecica – Viitorul Dăeşti 5-2
CS Hunedoara – U Craiova 1948 SA 2 – 4
După cum se vede, CS Hunedoara a pierdut acasă meciul cu Universitatea Craiova 1948. Cu acest rezultat echipa din Hunedoara se clasează pe locul 7, cu 9 puncte şi 12-12 golaveraj, iar LPS Cetate Deva pe locul 11, cu 8 puncte şi golaveraj 7-10, lider fiind U Craiova cu maximum de puncte, 18, golaveraj 16-5.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Echipa feminină de gimnastică a României a plecat la Stuttgart

Începând din 2 octombrie, la Stuttgart, în Germania se vor desfăşura întrecerile unei noi ediţii a Campionatelor Mondiale de gimnastică,...

Proiectul „Tinerii judeţului Hunedoara” a demarat la Vulcan

Primul training din cadrul Proiectului “Tinerii judeţului Hunedoara”, implementat de Asociaţia “Niloran”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara şi Inspectoratul...

Deputatul PSD Laurenţiu Nistor dă vestea cea mare: CEH se împarte în două, Termocentrala Mintia va fi preluată de Consiliul Judeţean

Deputatul PSD Laurenţiu Nistor (foto), preşedintele social-democraţilor hunedoreni, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că Termocentrala Mintia va trece...

Închide