Sport

FOTBAL Liga a III-a. Au obţinut victorii meritate

Jocul programat vineri la Orăștie în care s-au întâlnit CSM Deva și Pandurii Tg. Jiu a fost un adevărat derby al seriei, un joc presărat cu multe faze spectacu­loase, cu goluri, cartonașe, fie ele gal­bene sau roșii și…cu spectatori iubitori de fotbal adevărat în tribunele stadio­nului.

A revenit pe teren după suspendare
A fost o partidă tensionată în care am văzut ambiția jucătorilor înverșunați să câști­ge cele trei puncte, dar uneori pu­terea regulamentară ce o au arbitrii a stri­cat frumusețea spectacolului din teren.
Gazdele au început mai bine cu vârful Kayondo, omniprezent la finalizare, rein­trat după suspendarea de cinci etape. El a avut o ocazie bună în careul advers, dar a ratat, blocat fiind de unul dintre jucătorii echipei din Tg.Jiu., și a obținut doar lovitura de colț. A urmat Avramovici (min. 15), care a reluat cu capul imprecis din opt metri.
Contrar cursului jocului, echipa oas­pete a fost cea care a deschis scorul, pe fondul unei greșeli copilărești a portaru­lui devean. Lupuleț a șutat nu foarte puternic din marginea careului mare, pe mijlocul porții, Bădescu a fost indecis dacă să prindă sau să boxeze și mingea a deviat până la urmă în gol.
După gol, elevii pregătiți de Mario Găman au prins curaj și au preluat con­trolul partidei, câștigând majoritatea duelurilor unu la unu. Asta și pe fondul unei evoluții mai slabe a liniei de mijloc a gazdelor. Același Lupuleț, cel mai pericu­los om al oaspeților, trece de trei adver­sari la o acțiune pe dreapta și trimite periculos în fața porții, de unde Kelemen rezolvă faza cu bine (min. 20).
Antrenorul Ștefan Nanu a simțit mo­mentul dificil al echipei sale și a cerut mai mult efort și posesie, astfel că devenii au revenit în ofensivă și au obținut mai mul­te lovituri de colț. La una dintre acestea, Țoiu a avut ocazia egalării, dar portarul Iovicin a avut o intervenție salvatoare și a scos în corner balonul trimis cu capul (min. 30). Avramovici aduce egalarea în min. 39, după ce a împins în poarta celor din Tg. Jiu balonul venit dintr-un corner executat de Stelea,
Pe final de repriză, fiecare echipă trece pe lângă gol: Dumbrăvean intervine bine în fața lui Petre (min. 41), gorjenii cer penalty la o cădere a lui Peia în careu (min. 42), iar Kayondo, excelent găsit de pasa lui Branea, nu mai are suflu pentru un șut puternic după o cursă până în careul advers (min. 45).

A executat excelent lovitura
În partea secundă a acestei partide, devenii au venit mai montați de la cabine iar portarul Bădescu a avut intervenții care l-au evidențiat. Țoiu are și el o acțiu­ne bună de a înscrie, după ce a intercep­tat un balon la mijlocul, a plecat singur pe contraatac dar șutul lui este parat extraordinar cu o paradă de zile mari a portarului Iovicin, care evită golul cu prețul unui nou corner (min. 50). Doboș a executat excelent lovitura de colț, Țoiu câștigă duelul pentru minge și aceasta ajunge la Avramovici, care trimite în gol cu un șut din marginea careului.
La acest scor, oaspeții au reintrat în joc, reacționează bine și au câteva acțiuni care au ridicat tribuna în picioare. Lovi­tura liberă de la 30 de metri dreapta a lui Afrim trece puțin pe lângă bară (min. 59), Bădescu prinde cu siguranță un șut bun din 16 metri a lui Georgescu (min. 70), iar prin acțiunea comună a lui Kayondo și Sulea aceștia l-au servit excelent pe Branea, dar ultimul trimite peste trans­versală (min. 72).
În min. 75, a fost înregistrată o gafă de proporții a asistentului Patrik Sandu care nu a semnalizat un fault dur asupra lui Marica,iar acest lucru a dus la altercație generală, după ce nervii au cedat defi­nitiv. Centralul George Roman acordă cartonașe roșii pentru Țoiu și Lupuleț, ambii trimiși la cabine mai devreme. Ultima mare șansă de gol îi aparține lui Sulea, care scapă singur de la centrul terenului însă își lungește mingea o idee prea mult și Iovicin își salvează din nou echipa (min. 81).
Deveanul Avramovici este și el eli­minat, fiind gratulat cu un cartonaș roșu pentru că a aruncat, de nervi, balonul afară din teren, iar partida s-a terminat cu ochii gazdelor pe acele ceasornicelor, urmărind minutele de prelungire acor­date de arbitru.
Meci greu, victorie meritată a deve­nilor, dar notă mică pentru arbitrul George Roman care s-a dovedit a fi silitor, acordând 14 cartonașe galbene (câte unul și fiecărui antrenor) și alte trei roșii, 2 la gazde și unul oaspeților.
După meci, Ștefan Nanu a declarat: „Azi am văzut dorință, am văzut atitudine. A fost un joc cu miză, practic un meci pentru locul 2. Am început practic de la 0 – 1 după vreun sfert de oră, ne-au dat gol la primul lor șut la poartă, pe o greșeală a lui Bădescu. Nu l-am certat, din contră, l-am încurajat la pauză, e un copil și asemenea greșeli mai apar. Am întâlnit o echipă puternică, o echipă cu un buget foarte mare, dar am avut puterea să remontăm, să întoarcem rezultatul. Arbitrul a pierdut jocul din mână la faza cu eliminările. A fost un fault la Marica lângă careul advers, dacă sufla atunci nu se mai ajungea la asta. Până la urmă e bine să s-a terminat cu bine, contează cele trei puncte, nu arbitrajul. Victoria de azi ne-a dus la 13 puncte în față, sunt convins sută la sută că vom juca la baraj. Îi felicit pe acești băieți minunați și le mulțumesc lor și tuturor celor care sunt alături de echipă”.
CSM Deva a jucat cu: Bădescu – Kelemen, Plută, Dumbrăvean, Doboș – Avramovici (eliminat 84), Țoiu (eliminat 75), Stelea (72 Marinca), Branea (85 Iștoc) – Kayondo (78 Vasilescu), Sulea (85 N. Popescu).

Pot scăpa de retrogradare
În aceeași serie, la Petroșani, a fost un derby județean, în care echipa locală a întâlnit formația ASA Aurul Brad. Jocul nu a fost unul spectaculos, putem spune că a fost chiar foarte slab, dar brădenii au câștigat și și-au trecut în cont trei puncte care îi pot ajuta la evitarea retrogradării. A deschis scorul Șoit, în min. 20, iar gaz­dele au egalat din penalty prin Keszeg în min. 40.
Repriza a doua a fost una tensionată și datorită mizei jocului dar oaspeții și-au stăpânit mai bine nervii și au reușit o vic­torie prin golul înscris de Tecsi în min. 75.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura