Fotbal Liga a III-a: ACS Şirineasa promovează în eşalonul superior

13 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Echipa „adoptată“ de Valea Jiului a reuşit un rezultat cu care este promovată în liga superioară, indiferent ce se va întâmpla în etapele următoare. ACS Şirineasa a câştigat la scor, 7-1, partida disputată la Petroşani cu Centrul Naţional de Pregătire Timişoara şi totalizează acum 66 puncte, cu 10 mai mult decât urmăritoarele ei, Naţional Sebiş şi CSM Lugoj.

În schimb, CNS Cetate Deva a trebuit să se recunoască învinsă în meciul de vineri de pe teren propriu cu CS Municipal Lugoj, oaspeţii impunându-se cu 2 – 1 după un joc pe care l-au controlat în cea mai mare parte a timpului. Autorul ambelor goluri a fost ex-deveanul Gelu Velici, care a făcut o partidă foarte bună, la fel ca un alt ex-hunedorean, Bogdan Bozian, cel care a orchestrat cu mare eficienţă atacurile lugojenilor.
Gazdele au început jocul bine şi în minutul 2 au avut prima ocazie. O centrare bună a lui Cornea de pe stânga în careul mic, la care Lupu a alunecat şi nu a reuşit să reia în poartă. Oaspeţii au replicat prin Velici, a cărui centrare a fost prinsă de Gârlea (min. 7), şi prin Bozian, scăpat singur în careu şi blocat în ultimă instanţă de Cornea şi de Gârlea (min. 9).
Tabela de scor se va schimba în minutul 11: corner executat de Doboş, Lupu şterge balonul cu capul, Bedea reia tot cu capul spre poartă, imprecis, însă vine din urmă Tătaru şi – tot cu o lovitură de cap – trimite în plasă pentru 1 – 0 pentru deveni.
Minutul 16 – şut al lui Velici pe colţul scurt, Gârlea scapă mingea pe sub el, însă intervine Coteţ şi repară greşeala portarului devean, iar apoi, în minutul 19, portarul gazdelor intervine excelent în faţa lui Velici, scăpat singur în careul devean.
Egalitatea va fi restabilită în minutul 3. Coordonatorul de joc al Lugojului pătrunde pe partea stângă a apărării devene, trece extrem de uşor de doi adversari şi centrează perfect în careul mic, de unde Velici îndeplineşte o formalitate, 1 – 1.
În repriza secundă nu s-a schimbat nimic ca şi aspect, oaspeţii fiind la cârma partidei. Replica gazdelor este una timidă, iar oaspeţii profită şi în minutul 57 înscriu prin Velici, care a profitat de o bâlbâială generală a jucătorilor deveni în propriul careu şi a împins mingea în plasa porţii. Apoi Pădurariu mai trimite o dată mingea în poarta gazdelor la centrarea lui Roşie, însă golul este anulat – corect – pentru ofsaid la atacantul oaspeţilor (min. 62).
În minutul 69 Bedea a văzut cartonaşul roşu pentru scuiparea unui adversar, la fel ca şi portarul de rezervă al oaspeţilor George Păduraru pentru înjurături, acesta având tot meciul ceva de împărţit cu banca tehnică deveană.
Partida s-a reluat după minute bune de discuţii, iar în minutul 77 Bozian şutează în transversală, aproape de vinclu. Gazdele au mai avut o şansă de egalare prin David, bine blocat însă în careul advers (min. 87), pentru ca Păduraru să rateze o uriaşă ocazie, rămas singur cu Gârlea. Victorie meritată a oaspeţilor.
„Am început meciul bine, am reuşit să deschidem scorul, însă apoi, inexplicabil am făcut pasul înapoi şi nu înţeleg de ce, pentru că nu am cerut asta! Am luat golurile pe două greşeli personale în apărare. La unul a trecut Bozian prin apărător, nu e admisibil să te scoţi singur din joc aşa, la celălalt a fost o minge înaltă de 10 metri în careu, nu sărim şi îi lăsăm pe ei să dea cu capul. Băieţii au luptat, dar probabil că şi-au spus cuvântul şi posibilităţile limitate ale unora dintre ei. Încercăm să strângem rândurile, mai avem două meciuri din care vrem să aducem şase puncte, deşi locul 6 este acum o Fata Morgana”, a declarat după meci Sorin Cornea, antrenorul principal al lui CNS Cetate Deva.
Cetate: Gârlea – Şoit (min. 79 Kelemen), Tătaru, Coteţ, Cornea (min. 79 Voineag) – Boldea (min. 70 David), Moţ (min. 80 Chirlejan) – Cristian, Bedea, Doboş – Lupu. Antrenor Sorin Cornea

Rezultatele etapei
ACSO Filiaşi – ACS Ghiroda 1-0
Millenium Giarmata – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic 3-0
CNS Cetate Deva – CSM Lugoj 1-2
Naţional Sebiş – AFC Hermannstadt 2 2-0
CSU Craiova 2 – CSM Şcolar Reşita 0-2
ACS Şirineasa – Centrul Naţional de Pregătire Timişoara 7-1
Internaţional Băleşti – Gloria Lunca Teuz Cermei 0-0
Şoimii Lipova a stat

Etapa următoare
Naţional Sebiş- ACSO Filiaşi
AFC Hermannstadt 2 – Internaţional Băleşti
CN Pregătire Timişoara – Millenium Giarmata
AS Becicherecu Mic – Şoimii Lipova
Gloria Teuz Cermei – Cetate Deva
CSM Lugoj – ACS Şirineasa
CSM Şcolar Reşiţa – ASC Ghiroda
CSU Craiova stă

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Asociaţia FLAG proiect 4, 14.05.2018

Asociaţia FLAG proiect 3, 14.05.2018

Asociaţia FLAG proiect 2, 14.05.2018

Închide