Fotbal, Liga a II-a: Energeticianul, egal cu Poli Timişoara

21 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

ACS Energeticianul a cucerit un punct mare în deplasarea de la ACS Politehnica Timişoara şi a condamnat practic la retrogradare formaţia de pe Bega. Noul antrenor al echipei din Valea Jiului, Viorel Tănase, a debutat pe banca tehnică a formaţiei Energeticianul cu un egal în deplasare, după un meci excelent făcut de portarul Axinte (foto), care la scorul de 0-0 a parat o lovitură de pedeapsă acordată gazdelor. Inspiraţia portarului şi forma bună a lui Vlad Tudorache au dus la un rezultat pozitiv.
Partida a debutat cu o ocazie excelentă a celor din Valea Jiului, Tudorache a şutat violent şi înşelător de la 20 de metri, cu pământul, dar balonul s-a dus puţin pe lângă bara din dreapta lui Moldovan. Timişorenii au avut şi ei o ocazie în min. 13 prin Bădăuţă, cel care a reluat cu capul din 10 metri în bara laterală, mingea ajungând din nou la el, dar şutul nu a fost pe spaţiul porţii.
În min. 28 s-a dat penalti pentru un fault asupra lui Uyi la intrarea în careu, dar execuţia lui Bădăuţă a fost anticipată de portarul Axinte, care a reţinut. În min. 34 s-a deschis scorul: Vlad Tudorache a combinat cu Maxin, care i-a retrimis mingea, vârful echipei din Valea Jiului trimiţând balonul cu un şut plasat pe lângă portarul gazdelor. Timişorenii au egalat în min. 52 prin Denis Golda.
Finalul de meci a fost la dispoziţia gazdelor care au irosit bune ocazii de gol, punându-l în evidenţă pe Axinte, acesta având două intervenţii senzaţionale. Energeticianul a ajuns la 34 de puncte şi se află pe locul 15, ultimul care asigură menţinerea în Liga secundă, cu un singur punct peste Daco-Getica. În Vinerea Mare, echipa din Valea Jiului va primi vizita formaţiei UTA, partida fiind programată de la ora 11.00.
Energeticianul: Axinte – Gunie, Misăraş, M. Ioniţă, Andr. Dragu – Cenaj, Cl. Petruş – Vl. Tudorache, C. Ionică (cpt.), Maxin – Vl. Rusu. Antrenor: Viorel Tănase.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Raul Manuel Dan, medalie de bronz la naţionalele de cros

Parcul „Nicolae Romanescu“ din Craiova a fost gazda finalei pe ţară din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS) la...

Fotbal, Liga a III-a: LPS Cetate Deva – victorie de moral

Aflată în zona fierbinte a retrogradării, echipa deveană au fost nevoită să schimbe partitura pentru întâlnirea pe care a avut-o...

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban     Femeia din Orient Expres, de Lindsay Jayne Ashford, apărută la editura Nemira – 2018 este cartea pe...

Închide