Sport

Fotbal Liga a II-a. Antrenorul „corbilor” le cere suporterilor să susțină echipa și în momente grele

Duminică, meciul de acasă cu Chindia, din etapa a 10-a, nu a început bine pentru hunedoreni, care au fost conduși la pauză cu 1-0, după reușita lui Vlad Prejmerean (minutul 16).

Prea mult respect
Lucrurile au decurs altfel în repriza a doua, ”corbii” au fost vioara întâi, iar reușitele lui Marius Lupu (62) și Marius Coman (90) au consfințit un succes la scorul de 2-1.
„În prima repriză le-am acordat un res­pect mai mult decât ar fi trebuit. Mă bucur pentru Marius și nu doar pentru el, căci pe asta am lucrat în ultimele două săptămâni cu jucătorii, ca să-și recapete încrederea în ei. Până la urmă, de aia se apucă de fotbal. Am pregătit meciul bine, știam ce poate adversarul, dar în prima repriză le-am acordat un respect mai mult decât ar fi trebuit. Am luat și golul mult prea ușor, cu fază pe partea noastră dreaptă și dezvoltată în centru cu șut de la 20 de metri, unde jucătorul lor putea fi întâmpinat. Mai ales că am vorbit lucrurile astea toată săptămâna. Așa e jocul de fotbal, făcut din momente și, chiar dacă nu joci bine, importantă e victoria”, a declarat Florin Maxim, antrenorul celor de la Corvinul.

S-a repliat
Florin Maxim și-a axat discursul pe încrederea de care ar trebui să bene­ficieze elevii săi, mai ales din partea spec­tatorilor.
„Îi apreciez și pe suporterii noștri, mă bucur că vin la stadion și sunt alături de noi. Dar, pe de altă parte, aș vrea ca în mo­mentele grele să simtă și jucătorul că nu i se răspunde imediat din tribună dacă face o greșeală. Știu că e greu și că oamenii au, poate, alte așteptări, dar s-a schimbat puțin nivelul față de ultimii 15 ani, când Hunedoara era obișnuită cu Liga 4-a, Liga a 3-a… Ați văzut și la Chindia, a ieșit Prejmerean, a intrat Matteo Fedele, adică se schimbă puțin datele problemei. Uitați-vă și pe linia de fund, cine joacă la Chindia… Și noi avem copii buni, dar au nevoie de susținere și eu pe asta lucrez, la antrenamente, la încrederea lor”, a spus antrenorul celor de la Corvinul. Acesta a realizat la pauză că permutările tactice gândite inițial, cu Neacșa – fundaș stânga, Velisar – fun­daș dreapta și Bradu, în spatele vârfului, nu adus nimic bun în jocul echipei sale și le-a reparat după pauză.
„Se poate spune că Alex Neacșa a schimbat cursul jocului, e un fotbalist care destabilizează, dar astea au fost opțiunile pentru meciul de duminică. Așa am gândit împreună, de la începutul săp­tămânii, am vorbit și cu el și cu Velisar. Antonov venea după acciden­tare, e un jucător în care noi credem și era normal să nu aibă ritmul necesar. Iar după ce am primit golul s-au pus și ei, cumva, pe două linii. Am și riscat cu Ion ca fundaș stânga, avea un adversar bun, căci Călin, juniorul lor, când intră pe picior stâng… a și dat goluri în Liga a 2-a. Mă bucură că toți care intră își aduc aportul și încă odată fac apel la oamenii din tribună să-i susțină și vedem cu toții la finalul jocului ce putem obține”, a mai afirmat Maxim.