FOTBAL FEMININ. Cristian Dulca este noul selecţioner al echipei naţionale

Fostul internaţional român Cristian Dulca a fost numit noul selecţioner al reprezentativei de fotbal feminin a României. El a semnat un contract valabil pentru următorii 5 ani, având drept obiectiv principal calificarea naţionalei fe­minine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025. Obiectivul intermediar îl re­pre­zintă dezvoltarea calităţii jocului primei re­pre­zentative, care să se reflecte în poziţia din cla­sament în următoarea campanie de cali­fi­care, cea pentru Cupa Mondială din 2023.
„Această funcţie reprezintă o nouă provocare pentru mine şi vreau să mulţumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acor­dată. Ne aşteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuşi schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca.
„A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fot­ba­lu­lui feminin a atins cote impresionante în ul­ti­mii ani, prin creşterea exponenţială a numă­rului de practicante, jucătoare legitimate şi clu­buri. Ne dorim să continuăm acest trend as­cen­dent şi consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a precizat Răzvan Bur­leanu, preşedintele FRF.
„Cristi Dulca reprezintă alegerea Comisiei Teh­nice a Federaţiei Române de Fotbal pentru următoarele două campanii de calificare ale echipei naţionale de fotbal feminin. Este un an­trenor cu experienţă, care va pune umărul la dez­voltarea acestui sport în România”, a adă­u­gat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.
În cariera de antrenor, Cristian Dulca a mai antrenat următoarele echipe: FC Vaslui, FC Uni­versitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Me­diaş şi Jiul Petroşani. De asemenea, în peri­oa­da 2015-2018 a fost selecţionerul reprezen­tativei U21 a României. Ca jucator, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Gaz Metan Media, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, şi în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima re­prezentativă a bifat 6 selecţii în perioada 1997-1998.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare