FOTBAL FEMININ. Cristian Dulca este noul selecţioner al echipei naţionale

1 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Fostul internaţional român Cristian Dulca a fost numit noul selecţioner al reprezentativei de fotbal feminin a României. El a semnat un contract valabil pentru următorii 5 ani, având drept obiectiv principal calificarea naţionalei fe­minine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025. Obiectivul intermediar îl re­pre­zintă dezvoltarea calităţii jocului primei re­pre­zentative, care să se reflecte în poziţia din cla­sament în următoarea campanie de cali­fi­care, cea pentru Cupa Mondială din 2023.
„Această funcţie reprezintă o nouă provocare pentru mine şi vreau să mulţumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acor­dată. Ne aşteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuşi schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca.
„A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fot­ba­lu­lui feminin a atins cote impresionante în ul­ti­mii ani, prin creşterea exponenţială a numă­rului de practicante, jucătoare legitimate şi clu­buri. Ne dorim să continuăm acest trend as­cen­dent şi consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a precizat Răzvan Bur­leanu, preşedintele FRF.
„Cristi Dulca reprezintă alegerea Comisiei Teh­nice a Federaţiei Române de Fotbal pentru următoarele două campanii de calificare ale echipei naţionale de fotbal feminin. Este un an­trenor cu experienţă, care va pune umărul la dez­voltarea acestui sport în România”, a adă­u­gat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă.
În cariera de antrenor, Cristian Dulca a mai antrenat următoarele echipe: FC Vaslui, FC Uni­versitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Me­diaş şi Jiul Petroşani. De asemenea, în peri­oa­da 2015-2018 a fost selecţionerul reprezen­tativei U21 a României. Ca jucator, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Gaz Metan Media, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, şi în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima re­prezentativă a bifat 6 selecţii în perioada 1997-1998.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cursuri pentru antrenorii hunedoreni

Antrenorii din judeţul Hunedoara sunt invitaţi de către conducerea Asociaţiei Ju­de­ţene de Fotbal Hunedoara la un curs de perfecţionare. Pot...

REPERE MEDICALE. Tratamentul ridurilor cu acidul hialuronic

Dr. Biochimist Manuela Ștef Odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine mai uscată și mai sensibilă, își pierde elasticitatea și...

Turneul Australian Open se apropie de start

Peste 1.000 de jucători, antrenori şi oficiali au părăsit carantina obligatorie de la Mel­bourne impusă înaintea turneului de tenis Australian...

Închide