FOTBAL: Decizii importante pentru Liga I


Federaţia susţine, prin vocea preşedintelui Răzvan Burleanu, că o decizie trebuie luată urgent, mai ales că şi deţinătorul drepturilor de transmisie TV a partidelor ameninţă cu amânarea la plată a sumelor prevăzute în contractele de retransmisie.
Cluburile din campionatul Ligii I, cele care cer oprirea campionatului, propun să nu retrogradeze nimeni şi să promoveze din „B” fie două echipe, fie patru. Dacă ar promova două, ar fi posibil un baraj între ultimul loc din L1 şi al treilea loc din L2.
În răspunsul către FRF, Liga a şi precizat: „În ceea ce priveşte propunerea dumneavoastră de a organiza o Adunare Generală pentru adoptarea unei decizii privind modalitatea de stabilire a clasamentului final în cazul întreruperii campionatului, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că membrii LPF s-au pronunţat deja cu privire la această problemă şi este puţin probabil ca aceştia să îşi schimbe poziţia în cadrul unei Adunări Generale”.
Votul exprimat ar fi, aşadar, opinia LPF despre sepa­rarea echipelor după oprirea campionatului. Criteriul ales: media de puncte pe meci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.