FlashSport

Fotbal de cinci stele la Hunedoara

Ciprian Marinuţ

Cei aproape 1.000 de spectatori prezenţi, ieri, la Stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, au fost martorii privilegiaţi ai unui meci fabulos, am putea spune de infarct, care îşi va găsi cu siguranţă loc în istoria statisticilor inedite ale Cupei României. FC Hunedoara (Liga a III-a) a fost eliminată de Gaz Metan Craiova (Liga a II-a) cu scorul de 12-13 (4-4, după prelungiri, 3-3, după 90 de minute), abia după ce s-au executat 24 de penalty-uri de departajare, câte 12 de fiecare echipă.

Thriller fotbalistic

Chiar dacă n-a avut „actorii” sau calitatea unui joc de Liga I, partida disputată ieri la Hunedoara în etapa a V-a a Cupei României i-a cucerit pe spectatori, graţie scenariului plin de adrenalină şi a finalului rar întâlnit. Intraţi în teren cu doar doi dintre titularii obişnuiţi, „găzarii” au fost dominaţi în prima repriză de ambiţioşii jucători hunedoreni. Efectul s-a văzut şi pe tabelă, dovadă că Doroi (min. 23) a deschis scorul pentru alb-albaştri, iar FC Hunedoara a avut avantaj la pauză, scor 1-0. Repriza secundă a fost una halucinantă. Titularii de drept trimişi în teren de antrenorul oaspeţilor Jery Gane şi-au onorat statutul şi au marcat trei goluri consecutive. Oprea (min. 47) a egalat, 1-1, dintr-un penalty uşor acordat de arbitrul Romulus Pop (Târgu Mureş), la un contact între Corobea şi Trifu, jucător intrat la pauză. Boroiban (min. 73) a adus avantaj oltenilor, 1-2, după ce a scăpat singur cu portarul, graţie unei pase primite de la… Oltean, cel mai slab jucător de la FC Hunedoara. Nicola (min. 78) a făcut 1-3 înscriind cu capul, după o gafă în lanţ a defensivei alb-albastre şi se părea că zarurile sunt aruncate. N-a fost însă de acord nou-intratul la hunedoreni, Zelencz, care a reuşit o dublă şi a restabilit egalitatea. Cel supranumit „El Toro” a marcat întâi în minutul 80 cu o lovitură de cap măiastră, după centrarea lui Oltean de pe dreapta, iar apoi a reuşit să egaleze în minutul 85, transformând un penalty, acordat după ce Păcurar a fost împins în careu de Roman.

Adrenalină pură în prelungiri şi la penalty-uri

În prelungiri, suspansul a crescut pe măsura trecerii minutelor şi a ajuns la cote paroxistice la loviturile de departajare. Gaz Metan a revenit în avantaj pe tabelă în ultimul minut al primei reprize a timpului suplimentar, când Vigariu (min. 105) l-a executat cu o torpilă de la marginea careului pe C. Moldovan, în urma unui un-doi cu Boroiban. Cu Şandor extrem de motivat şi generos la efort în prim-plan, FC Hunedoara a crezut în şansa ei până la capăt şi a fost răsplătită cu egalarea. Sabou (min. 124!!!!) a reluat cu capul în plasă centrarea lui Şandor şi a făcut 4-4, trimiţând meciul la loviturile de departajare. Primii cinci executanţi de la ambele echipe au marcat, iar de la 5-5, a început „ruleta rusească”. S-a mers cu gol de fiecare parte, până la 7-7, după care au apărut ratările. Toţi cei 11 jucători din cele două echipe au executat şi scorul era încă egal: 8-8, astfel că s-a trecut apoi la încă un şir de penalty-uri. Zelencz de la FC Hunedoara a ţintit transversala la vinclu, iar Boroiban a marcat golul calificării oltenilor.

La 11 metri, pentru Hunedoara au marcat: Şandor, Zelencz, Ban, Sabou, Oltean, Al. Rus, Hodor, Costea. Au ratat: A. Păcurar, Pleşcan, Moldovan, Zelencz, iar pentru Gaz Metan au înscris: Boroiban, Trifu, Vigariu, Irimescu, Nicola, Pătrană, Mitroi, Roman şi, din nou, Boroiban. Au ratat: Firoiu, Cruşoveanu, Ciucă.

FC Hunedoara a ratat astfel calificarea şi şansa de a aduce pe Stadionul „Michael Klein” o echipă de Liga I, dar a câştigat inimile suporterilor.

3 comentarii la „Fotbal de cinci stele la Hunedoara

  • Ce meci, Doamne! N-am vazut om sa plece dezamagit de la stadion, chiar daca echipa noastra draga a pierdut… Asemenea meciuri fac cinste fotbalului! HAI CORVINUL!

  • echipa nu merita sa piarda, am fost peste craioveni, dar asta e fotbalul

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura