Fotbal-Cupa României. Hunedorenii au câștigat meciul orgoliilor

Partida de la Hunedoara, disputată pe o vreme caniculară, a readus în teren orgoliile de acum cunoscute dintre cele două echipe, ambele reprezentante ale fotbalului hunedorean în competițiile din Liga a III-a.A fost o partidă reușită, cu evoluții bune ale jucătorilor de la cele două formații.

Și-a încercat norocul
Cei doi tehnicieni au folosit cele mai bune garnituri avute la dispoziție (doar Jairo Rodrigues de la gazde a fost indisponibil), în ideea că se apropie debutul noului sezon competițional și trebuie stabilite loturile cu care formațiile vor evolua în campionatul Ligii a III a, care va debuta pe 28 august.
Pentru desemnarea echipei învingătoare în acest joc a fost nevoie de prelungiri și de lovituri de departajare spre deliciul celor din tribune, care la final s-au bucurat de victoria echipei gazdă. Echipa locală a câștigat în final cu 5-3, după ce s-au executat loviturile de departajare.
Hunedorenii au debutat bine cu Bradu, dar șutul acestuia nu a prins cadrul porții, pentru ca apoi deveanul Kayondo să îl evidențieze pe portarul Lefter. De altfel, goalkiperul a avut alte două intervenții în fața lui Kayondo și Sulea la faze care puteau deveni periculoase. Bădescu, portarul oaspeților, a scos în corner șutul lui Herghelegiu din lovitură liberă de la 20 de metri în min. 17 iar Mogoș a încercat în două rânduri de la distanță, să îl păcălească pe portarul devean, dar fără rezultat. Devenii au fost mai incisivi pe finalul primei reprize, prin acțiunile lui Peter, Țoiu sau Stelea.
În repriza secundă, Robert Cristian, Doboș și Țoiu și-au încercat norocul de la mare distanță, dar imprecis, Lefter a boxat bine din fața lui Sulea, iar la finalul celor 90 de minute, Bradu a luftat din patru metri cu poarta goală la centrarea lui Iacob, balonul a ajuns la Buș, care a trimis în plasa laterală (min. 86), pentru ca apoi Kayondo din careu a șutat din unghi, dar a fost bine blocat de portar (min. 90).
În prelungiri nu s-a marcat așa că s-a ajuns la penaltyuri, unde hunedorenii au înscris de cinci ori și astfel merg în turul 3, unde vor întâlni foarte probabil pe CSM Jiul. Au marcat la loviturile de departajare: Buș, Bradu, R. Cristian, Garutti, Herghelegiu pentru Hunedoara, Kayondo, Roncea, Doboș (a ratat Sulea) pentru Deva.
CS Hunedoara: Lefter – Vlad (110 Pau), Garutti, Ignat, Trășcan – Motta (46 Iacob), Mogoș (46 R. Cristian), Bradu, Buș – Arnăutu (82 Dumitru), Herghelegiu. Antrenor, Florin Maxim.
CSM Deva: Bădescu (117 Jianu) – Kelemen, Plută, Iordache, Doboș – Peter (58 Roncea), Stelea, Țoiu, Bloj (117 Branea) – Kayondo, Sulea. Antrenor, Ștefan Nanu.
Florin Maxim, antrenorul principal al echi­pei hunedorene, a declarat după joc: „Me­ciu­rile de Cupă au întotdeauna un specific aparte, iar la acesta știam adversitatea dintre Deva și Hunedoara. Sunt fericit pentru victorie, asta e important, îi felicit pe băieți, dar jocul putea fi tranșat înainte de loviturile de departajare. Noi venim după doar trei săptămâni de pregătire, suntem un grup nou, mai avem de lucrat. Astăzi am suferit puțin, am început mai crispat. Intrarea lui Robert Cristian a adus echilibru la mijlocul terenului. Mă bucură intrarea lui Dumitru, copil născut în 2004, iar portarul Lefter a avut o partidă reușită, ne-a salvat la penaltyuri. Echipele au luptat, chiar dacă nu au fost foarte multe faze de poartă, cei care au venit la stadion au avut ce vedea.”
De partea deveană, principalul Ștefan Nanu a spus:„Meci frumos, deschis, în care noi am controlat ceva mai mult ostilitățile. Îi apreciez pe acești copii, au arătat caracter, îi felicit. M-a bucurat că am avut acest joc, ca să vedem unde suntem cu pregătirea. Nu a fost nici o diferență între noi și Hunedoara. Eram pregătiți să jucăm 120 de minute, în Cupă pot apărea astfel de situații. Păcat că a ratat Sulea, e un jucător cu experiență, trebuia să marcheze, dar la penaltyuri e loterie.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.