Sport

FOTBAL. Corvinul a revenit pe teren. În culise se pregătesc schimbări importante

Lotul echipei CS Hunedoara s-a re­unit, ieri, 8 ianuarie, pentru pregătirea celei de-a doua părți a sezonului com­pe­tițional 2023/2024 din Liga se­cundă de fotbal.

Ce amicale joacă
Prima parte a pregătirii se va efectua pe plan local, clubul hunedorean având puse la punct și câteva amicale înaintea plecării în cantonamentul din Antalya, pro­gramat pe 8 februarie.

Programul meciurilor amicale con­ve­nite cu partenerii de joc este următorul:

  • CS Corvinul – FC Unirea Dej (pe 20 Ianuarie, locația urmează să fie stabilită)
  • ACS Mediaș – CS Corvinul (pe 23 Ianuarie, în deplasare, la Sibiu)
  • CS Corvinul – CSC Dumbrăvița (pe 26 ianuarie, la Hunedoara)
  • CS Hunedoara – F.C. Bihor Oradea (pe 31 ianuarie, la Hunedoara)

Campionatul din liga secundă se reia pe 24 februarie, Corvinul urmând să în­tâl­nească, acasă, formația CSM Slatina, într-un meci din etapa a 16-a.
Menționăm că așa cum declară con­du­cerea clubului hunedorean se lucrează la schimbarea formei juridice și la forma de organizare a acestei structuri sportive.

Parteneriat cu ArcelorMittal
„Mergem pe varianta unei asociații, ce se va numi Asociația Club Sportiv FC Corvinul Hunedoara 1921 și care va pleca – probabil – la drum cu trei membri aso­ciați. Unul e Primăria Hunedoara, al doilea o societate comercială din subordinea Pri­măriei și al treilea, cel mai probabil, Consiliul Județean Hunedoara. Am avut deja discuții pe această temă cu preșe­din­tele Laurențiu Nistor, dar mai trebuie să o finalizăm. Cert este că numele a fost deja rezervat la Ministerul Justiției, iar Pri­măria va cesiona noii asociații pal­ma­resul, marca pe o perioadă de 5 ani. Dacă, doamne ferește, se întâmplă ceva, Corvinul rămâne acasă, nu va mai fi îns­tră­inat, cum s-a întâmplat în anii pre­ce­denți. Știm ce eforturi s-au depus să ne recuperăm brandul, marca, o să le fiu veșnic recunoscător vechilor corviniști, pre­cum Ioan Andone sau Mircea Rednic, dar și altora pentru contribuția lor. Evi­dent, am fi cei mai bucuroși dacă ar intra și societățile private în asociația noastră, putem avea oricâți membri, cu condiția ca aceștia să fie impari. Cu cei de la ArcelorMittal am încheiat un parteneriat, dar deo­cam­dată din postura de sponsori. Pentru început, com­binatul siderurgic va con­tribui, anual, cu 60.000 de euro, ur­mând ca suma să crească în viitorul apro­piat. S-au alăturat pro­iec­tului nostru şi cei de la Prodesign Engineering & Cons­truc­tion, cărora le mul­ţumim pentru spri­jin şi implicare. CS Corvinul 1921 Hunedoara îşi arată, în continuare, deschiderea pentru astfel de parteneriate, fie că e vorba de echipa de seniori, ori grupele Centrului de Copii și Juniori”, a declarat Dan Bobouțanu (medalion), primarul municipiului Hunedoara.
În vara anului 2022, FRF a aprobat schimbarea denumirii echipei CS Hune­doara în CS Corvinul 1921 Hunedoara. Clubul e unul de drept public. În noul format, în care clubul va deveni de drept privat, acesta va avea denumirea de ACS FC Corvinul Hunedoara 1921.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura