Fostul viceprimar al Hunedoarei află azi dacă va fi eliberat din închisoare

12 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Astăzi, la Tribunalul Cluj are termen de judecată contestaţia procurorilor DNA faţă de decizia Judecătoriei Gherla de eliberare condiţionată a fostului viceprimar al Hunedoarei, Nicolae Robert Dan (foto). Dacă procurorii nu vor avea câştig de cauză, Robert Dan va fi eliberat din penitenciar.

Fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, în perioada 2008 – 2012, a fost condamnat în trei dosare la pedepse care cumulate erau de 13 ani de detenţie, pentru infracţiuni săvârşite în perioada în care era la conducerea primăriei. Nicolae Robert Dan a cerut în instanţă contopirea celor trei pedepse de închisoare, cererea fiindu-i aprobată, astfel încât, în final, a avut de executat cinci ani şi şase luni de puşcărie cu executare. Acesta se află în spatele gratiilor din luna octombrie 2013, atunci când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă în primul dosar, după care au urmat şi celelalte două condamnări. Problemele fostului viceprimar cu justiţia nu se vor încheia acum, odată cu eliberarea condiţionată din închisoare. Acesta este cercetat penal într-un nou dosar de corupţie, care a fost trimis recent în judecată la Tribunalul Hunedoara.
De menţionat că alături de fostul viceprimar al Hunedoarei au mai fost judecaţi şi condamnaţi la închisoare cu executare fostul primar al municipiului Ovidiu Hada, dar şi alţi angajaţi ai primăriei, respectiv Ioan Ţiplea şi Daniela Căpâlnă, care şi-au executat deja pedepsele, fiind eliberaţi condiţionat în vara acestui an.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Incendiu devastator la o baracă de la periferia Devei

O locuinţă improvizată, situată la periferia municipiului Deva, a ars din temelii, intervenţia pompierilor nefiind în măsură să stingă flăcările...

Autoturism atârnat deasupra căii ferate

Un accident rutier petrecut ieri, în jurul orei 17.00, pe pasajul de peste calea ferată de la ieşire din localitatea...

Inginerul care a lovit o mamă şi pe fiica sa pe trecerea de pietoni, trimis în judecată

Ladislau Ludovic Kopriva a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, pentru infracţiunile de părăsirea...

Închide