Fostul preşedinte al Corvinului, Gelu Simoc, a încetat din viaţă

gelu-simoc-4-octombrieOvidiu Mănăstire

Fostul conducător al echipei de „aur” a Corvinului Hunedoara, Gelu Simoc (foto), în vârstă de 78 de ani, a decedat ieri, la Timişoara. Decesul a survenit în urma unui accident stupid, Simoc fiind călcat de autoturismul propriu, care nu era asigurat cu frâna de mână.

Accident din neatenţie
Incidentul s-a produs duminică dimineaţa, în localitatea Groş, unde fostul conducător al Corvinului avea casă. Dorind să repare ceva la autoturismul propriu, Simoc a intrat sub acesta şi a fost călcat de maşină, care nu era asigurată cu frâna de mână. „A fost transportat la spitalul din Hunedoara şi de acolo a fost trimis la Timişoara, unde a intrat în comă. Gelu Simoc a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. A fost omul care a ajutat foarte mult fotbalul hunedorean, punând o piatră de temelie atât la clubul FC Corvinul, cât şi la clubul FC Hunedoara. A fost o adevărată enciclopedie a fotbalului hunedorean şi un cetăţean respectat al urbei, drept pentru care în 2013 am propus să îi fie acordat titlul de cetăţean de onoare al Hunedoarei. Regret enorm dispariţia lui”, a spus Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

L-a adus pe Lucescu la Hunedoara
Născut în anul 1938, în satul Răduleşti, comuna Dobra, Gelu Simoc a fost unul din cei mai buni conducători din fotbalul românesc. După absolvirea Academiei de Studii Economice, unde a fost coleg cu Mircea Lucescu, Gelu Simoc a intrat în conducerea clubului Metalul Hunedoara, care ulterior, în 1975, şi-a schimbat numele în Corvinul. A fost unul din cei 28 de membri fondatori ai FC Corvinul Hunedoara şi a militat pentru afirmarea şi promovarea acestuia pe prima scenă. A contribuit la formarea celei mai competitive şi valoroase echipe de fotbal a Hunedoarei, care a adus bucurii şi satisfacţii miilor de hunedoreni, iubitori ai fotbalului şi recunoaşterea şi admiraţia întregii ţări. În calitate de conducător, el a fost cel care l-a convins pe Mircea Lucescu să vină la Hunedoara, în funcţia de antrenor – jucător, iar din 2009 l-a reprezentat pe acesta în Adunarea Generală a Membrilor Asociaţi a clubului FC Hunedoara, înfiinţat în 2009.

One thought on “Fostul preşedinte al Corvinului, Gelu Simoc, a încetat din viaţă

  • 5 octombrie 2016 la 10:46
    Permalink

    Dumnezeu sa-l iarte !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare