Fostul poliţist Sucilă vrea revizuirea dosarului în care a fost condamnat

4 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Dacă se va ajunge la o revizuire a dosarului de judecată şi va avea câştig de cauză, fostul poliţist din Vulcan ar putea fi repus în funcţie şi despăgubit de statul român. Până la un proces mai este cale lungă, însă Sucilă (foto) a făcut primele demersuri.

„Cheia“ unei revizuiri a dosarelor în care fostul poliţist din Vulcan, Adrian Sucilă a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor şi pornografie infantilă este legată de modul în care au fost făcute interceptările şi de către cine. Sucilă a făcut o serie de demersuri către Serviciul Român de Informaţii, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi procurorul care a instrumentat dosarele penale. Acesta cere să afle dacă SRI l-a interceptat legal. ”Aceste aspecte trebuiau să fie la dosar să poată fi contestate şi atunci putem vorbi de un proces echitabil. Sunt convins că dacă instanţei îi era adus la cunoştinţă că SRI făcea interceptări, nu mai admitea probele ca legal administrate. (…) SRI nu are calitatea de organ de cercetare penală, iar implicarea sa sub orice formă în actul de urmărire penală atrage după sine obţinerea unor probe prin mijloace ilegale”, susţine Adrian Sucilă.
Fostul poliţist s-a adresat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, însă solicitarea a fost trimisă către procurorul care a instrumentat dosarul. Răspunsul a fost că informaţiile sunt clasificate şi nu pot fi divulgate, însă Sucilă consideră că răspunsul ridică şi mai multe semne de întrebare. Nici SRI n-a răspuns adresei înaintate de fostul poliţist, în care cerea să i se facă dovada că probele adunate împotriva sa au fost obţinute prin metode legale. ”Desigur, lipsa acestor acte, apariţia Deciziei 51 precum şi protocolul declasificat ne îndreptăţesc să ne adresăm instanţei de judecată care, la rândul său, să pună în vedere atât SRI cât şi Parchetului să comunice cine a efectuat efectiv interceptările. După aceea putem vorbi de o revizuire, dar asta după ce avocatul Daniel Tomescu se va edifica, pentru că am încredere în el sută la sută că va face tot posibilul pentru aflarea adevărului. Am încredere şi în instanţă, că nu va ignora aspectele deosebit de importante care de cele mai multe ori ciuntesc cariere, vieţi, destine”, ne-a mai declarat Adrian Sucilă. Pe de altă parte, fostul angajat al MAI s-a adresat şi Curţii Europene a Drepturilor Omului, pentru că a considerat că nu a avut parte de un proces echitabil şi a fost condamnat nevinovat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Adolescenţi, la furat de fier

Poliţia municipiului Deva a fost anunţată că pe o stradă din oraş, trei tineri duc într-o căruţă mai multe obiecte...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni în Deva

Ieri, în jurul orei 11:10, o femeie de 51 de ani, din Deva, conducea un autoturism pe un bulevard din...

Devean prins cu ţigări de contrabandă în Bihor

Un bărbat de 34 de ani din Deva a fost prins de poliţiştii bihoreni, în trafic, cu o cantitate imensă...

Închide