Fostul director al SC Drumuri şi Poduri Deva, Ioan Prip, explică: De ce a falimentat cea mai tare firmă de drumuri din ţară

21 mai 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Fostul director general al SC Drumuri şi Poduri Deva, Ioan Prip (foto), a vorbit, ieri, în conferinţa de presă susţinută la sediul ALDE Hunedoara, despre falimentul societăţii pe care a condus-o ani buni.

Ioan Prip, care este şi prim-vicepreşedinte al ALDE Hunedoara, a afirmat că SC Drumuri şi Poduri nu a falimentat din cauza managementului prost, ci pentru că primăriile din judeţ nu şi-au achitat datoriile.
”Societatea a intrat în insolvenţă în 2009 din cauza neîncasării banilor de la primării, în valoare de 280 de miliarde de lei vechi. Primăriile plăteau facturile şi după 800 de zile. Recordul l-a deţinut Primăria Lupeni, care a plătit lucrările după 999 de zile de la finalizarea lor. Nu a fost un management prost, chiar a fost unul bun. Societatea, la momentul intrării în insolvenţă, era pe profit. Lipsa cashflow a fost de vină. Primăriile dădeau un avans mic şi apoi, la finalizarea lucrărilor, dădeau banii după un an. Societatea lucra pe contracte, nu pe culori politice. De exemplu, Primăria Deva avea restanţe de 180 miliarde de lei vechi. Înainte de data intrării în insolvenţă, înregistram întârzieri la plata facturilor, Primăria Simeria, 248 de zile, Primăria Orăştie, 118 zile, Primăria Deva, 261 de zile, Primăria Uricani, 112 de zile”, a declarat Ioan Prip în conferinţa de presă de ieri de la ALDE.
Se ştie, SC Drumuri şi Poduri a intrat în insolvenţă în 2009, iar apoi în procedura de faliment. Un faliment extrem de dubios, despre care nu se cunoaşte adevărul nici în prezent. Cert este că firma era cea mai performantă din ţară, cu peste 1.000 de angajaţi. Dar, a intrat brusc în insolvenţă.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  pe banditul ala l ati gasit sa dea explicatii

 2. sandu spune:

  De ce nu l intreaba nimeni cu ce bani si a ridicat vila din Zavoi in acea perioada.

 3. influentu spune:

  Mai face si trafic de influneta…..acum la Hidro…nu scoate nimeni capusele astea..

 4. influentu spune:

  Mai face si trafic de influenta…..acum la Hidro…nu scoate nimeni capusele astea..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Moloţ: Îmi asum ”dezastrul” de la Consiliul Judeţean

Ieri, într-o conferinţă de presă, liderul organizaţiei judeţene Hunedoara a ALDE, Mircea Moloţ (foto), a reacţionat după ce deputatul PSD...

Comuna Lunca Cernii de Jos va beneficia de cadastrare gratuită

În timp ce primarii comunelor mari se plâng că topografii autorizaţi fug de preţurile pe care le pot oferi, în...

Invitaţie la Zilele Comunei Hărău

Administraţia publică din Hărău se pregăteşte pentru o nouă ediţie a evenimentului de suflet al localnicilor, Zilele Comunei.

Închide