Sport

Fostă gimnastă, în top la judo

04 diana rusu (2)Ciprian Marinuţ

Diana Rusu (foto), legitimată la SCM Deva şi componentă a lotului de la Centrul Naţional de Judo din municipiu, a obţinut prima performanţă internaţională la judo, la nici doi ani de când a renunţat la gimnastică. Junioara antrenată de Ramona Enache şi Mugurel Ciuşcă s-a clasat pe locul şapte în cadrul etapei de Cupa Europei, desfăşurată la Thessaloniki, în Grecia.

Primul succes extern
Reconversia fostelor gimnaste în sportive cu pretenţii la competiţiile de judo pare o idee inspirată. Una dintre cele trei foste gimnaste de la „Cetate” Deva care s-a transferat în 2011 la secţia de judo a SCM Deva are deja o bună performanţă în plan internaţional, după ce la competiţiile interne, a fost de mai multe ori pe podium. Junioara Diana Rusu a reuşit o clasare pe locul şapte la etapa de Cupa Europei, desfăşurată la Thessaloniki, în Grecia, în perioada 6-8 aprilie. Judokana antrenată de Ramona Enache şi Mugurel Ciuşcă a obţinut două victorii şi a suferit două înfrângeri, fiind în topul categoriei 57 kilograme la care au luat startul 18 sportive din Serbia, Croaţia, Grecia, Israel şi Marea Britanie. Diana a luptat în grupa preliminară B, unde a dispus de englezoaica Melissa Myers şi a fost învinsă de israelianca Timna Nelson, ratând astfel intrarea în semifinale. În recalificări, sportiva de la SCM Deva a câştigat duelul cu Maria Gkaraklidou (Grecia) şi a fost la un pas să lupte pentru medalia de bronz, însă a cedat în disputa cu Adi Grossman (Israel) şi a rămas pe locul şapte. „Este o performanţă foarte bună, având în vedere că Diana are mai puţin de doi ani de când practică acest sport. Ea a venit cu un bagaj motric bun de la gimnastică, dar mai are de acumulat la capitolele tehnică, tactică şi psihologic, pentru a putea fi pe podium la nivel internaţional. Oricum, acum a făcut primul pas şi în scurt timp, va veni şi confirmarea”, a spus Mugurel Ciuşcă, directorul Centrului Naţional de Judo de la Deva.

Campionat Naţional la Deva
Intrată în circuitul competiţiilor naţionale majore, Sala Sporturilor din Deva va găzdui la finalul acestei săptămâni, finala Campionatului Naţional, rezervată sportivilor sub 21 de ani. La competiţia care se va derula mâine şi duminică, vor participa cei mai buni judoka, feminin şi masculin, de la toate cluburile din ţară. În continuare, luna aprilie va fi una bogată în competiţii, atât la Deva, cât şi în alte locaţii. În perioada 20-21 aprilie, în municipiu, este programat turneul final al Campionatului Naţional Inter-euroregiuni, rezervat copiilor sub 15 ani. Peste doar o săptămână, în perioada 27-28 aprilie, la Piteşti, va avea loc o etapă de Cupa Europei, la nivel de cadeţi, la care vor participa şi judoka de la SCM Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.