Fonduri Europene în valoare de 13,7 milioane de lei pentru a-ți dechide propria afacere în județul Hunedoara

31 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

Grupul CARMISTIN, unul dintre principalii comercianți de pe piața agro-alimentară din România, oferă hunedorenilor ocazia de a-și dezvolta propria afacere, prin intermediul programului de Start-up-uri Sociale pentru dezvoltare sustenabilă națională – SUSTIN.

În cadrul acestui proiect, hunedorenii au șansa de a urma un curs de acreditare pentru calificarea de antreprenor social și ulterior de a deschide o întreprindere socială sustenabilă.

CARMISTIN International implementează un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de peste 13,7 milioane de lei pentru susținerea investițiilor în inițiative antreprenoriale sociale la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest și Vest, prin înființarea a 29 de structuri de economie socială, în vederea dezvoltării economiei sociale și creșterii ocupării locurilor de muncă la nivel regional.

Proiectul reprezintă o importantă oportunitate pentru hunedorenii care intenționează să își deschidă propria afacere și au nevoie de finanțare. În plus, programul SUSTIN este menit să ajute la dezvoltarea mediului economic și social la nivelul județului Hunedoara, dar și la creșterea ocupării forței de muncă în zonă, prin locurile de muncă nou create.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni (3 iunie 2019 – 2 iunie 2022).

Care este procedura prin care hunedorenii își pot dezvolta propria afacere?

Pentru înscrieri este necesară completarea acestuiformular, iar dacă se îndeplinesc criteriile de eligibilitate, candidații hunedoreni vor participa la cursul gratuit de formare profesională SUSTIN.

În urma cursului, participanții vor primi codul COR 112032, pentru antreprenor în economia socială și un Certificat de Absolvire de stat, ambele eliberate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice sub antetul Autorității Naționale de Calificări, cu recunoaștere la nivel național și internațional.

Finanțare pentru cele mai bune 29 de planuri de afaceri elaborate

Persoanele din județul Hunedoara care au absolvit cursul vor elabora un plan de afaceri, iar cele mai bune 29 de planuri vor primi subvenții pentru înființarea unor întreprinderi sociale sustenabile.

Acestea sunt distribuite astfel:

 • 4 subvenții a 54.000 euro, pentru înființarea a minim 2 locuri de muncă
 • 20 subvenții a 69.950 euro, pentru înființarea a minim 3 locuri de muncă
 • 5 subvenții a 99.950 euro, pentru înființarea a minim 5 locuri de muncă

Criterii de participare pentru proiectul SUSTIN:

 

 1. Domiciliul sau reședința în județul Hunedoara
 2. Interes față de înființarea unei structuri de economie socială
 3. Dorința de a parcurge un program de formare cu denumirea“Antreprenor în economia socială”
 4. Interes față de parcurgerea unui program de formare complementar cu programul de Antreprenor în economia socială, care să completeze cunoștințele în domeniul economico-social, necesare pentru gestionarea unei afaceri (ex: Competențe sociale și civice)
 5. Completarea unei declarații pe propria răspundere din care reiese că, în urma selecției pentru a primi subvenția aferentă înființării unei întreprinderi sociale, la acel moment nu prezintă calitatea de acționar majoritar într-o altă societate
 6. Dacă se situează în categoria de vârstă 18-24 ani, trebuie sa fie în prezent angajați și/sau să urmeze o formă de educație formală (studii medii/studii superioare) sau de pregătire profesională
 7. Dacă nu se încadrează în categoria de vârstă 18-24, pot fi și persoane care nu au în prezent un loc de muncă și nu urmează nicio formă de pregătire (educație/formare)
 8. Vârsta minimă de 18 ani
 9. Studii medii absolvite

 

Despre Grupul CARMISTIN

Înființat în anul 2000, grupul CARMISTIN reprezintă unul dintre cei mai mari jucători din industria agro-alimentară din România. În componența sa se află mai multe companii ce alcătuiesc un lanț care pornește de la cultivarea pământului, creșterea animalelor și ajunge până la vânzarea produselor din carne.

În prezent, CARMISTIN este unul dintre cei mai importanți traderi în industria cărnii și liderul celui mai puternic grup de business din sectorul agroalimentar. CARMISTIN este un grup dinamic, condus de o echipă de management cu o medie de vârstă de doar 33 ani, care și-a propus o strategie îndrăzneață de investiții majore, dar mai ales o mentalitate diferită în afaceri.

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Eveniment editorial la muzeul din Deva

La Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, în Sala şemineului, din Palatul Magna Curia, va avea loc astăzi, joi, 31...

Legea care salvează Termocentrala Mintia, votată în Parlament

Încă un pas înainte a fost făcut, pentru salvarea minelor din Valea Jiului şi a celor două termocentrale, de la...

Bulina neagră, 31.10.2019

Valentin Bodescu, bărbat de 30 de ani, din Vulcan Pentru că a fost pus sub arest la domiciliu după ce...

Închide