Focul din Parcul Naţional Grădişte nu a fost stins

7 noiembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Peste 70 de persoane, pompieri militari şi pădurari, ajutaţi de un elicopter al MAI, au continuat ieri intervenţiile pentru stingerea incendiului care a izbucnit, în urmă cu trei zile, în Parcul Naţional Grădiştea Muncelului- Cioclovina, aria de manifestare a acestuia rămânând constantă.

„În a treia zi de la începerea operaţiunilor sunt dislocaţi în aria de dezvoltare a arderii 51 de pompieri militari de la Detaşamentul Petroşani şi Garda Baru, precum şi 20 de pădurari. Elicopterul MAI, prevăzut cu un dispozitiv «bambi bucket» cu capacitate de 3.500 de litri, a efectuat şapte transporturi de apă în zona afectată de incendiu“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda.
Potrivit pompierilor, incendiul se manifestă în cinci focare, însă, comparativ cu ziua de marţi, arderea nu a mai avansat la noi parcele de pădure.
Focul se manifesta marţi pe aproximativ 20 de hectare de litieră de pădure şi conifere din zona Ohaba Ponor.
Operaţiunea complexă de stingere a incendiului urmăreşte realizarea unei fâşii de delimitare a arderii, pentru ca aceasta să nu se dezvolte în alte parcele de pin.
Accesul spre focarele incendiului este dificil, echipele de intervenţie fiind obligate să parcurgă un teren accidentat pe o distanţă de aproximativ patru kilometri. (AGERPRES)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
A dat avansul pentru maşină, dar a rămas cu buza umflată

O femeie a căzut în plasa escrocilor după ce a vrut să cumpere un autoturism de pe un site de...

Copila trimisă la cerşit cu un boschetar, căutată în continuare

Circa 50 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali o caută pe micuţa dispărută încă de pe data de 1 noiembrie....

A încurcat drumul, a băgat doi oameni în spital şi a avariat patru maşini

Un accident produs din neatenţie sau necunoaşterea semnelor de circulaţie putea avea urmări deosebit de grave. Evenimentul produs de o...

Închide