Focar pe Muntele Athos. Peste o mie de călugări, infectați cu COVID-19

Peste o mie de călugări s-au infectat cu COVID-19 pe Muntele Athos, iar opt dintre ei au decedat. Conform unui raport citat de greekcitytimes.com, a fost semnalată o creștere semnificativă a numărului de in­fecții COVID-19 în mânăstirile din Grecia, cu mii de cazuri în rândul călugărilor și mai multe zeci dintre ei au ajuns la ATI.
Aproape 50 la sută din populația de pe Muntele Athos este infectată cu COVID-19.
În mânăstirea Petrinou Dasou din Thes­saly a fost semnalat un deces asociat COVID-19, iar 25 de persoane au ajuns la spital.
Cîțiva dintre cei internați provin de la mânăstirea Meteora. În Agios Nektarios, Aegina, au fost con­sem­nate 16 cazuri de infectare, iar în mâ­năs­tirile din Evros și Evia a fost confirmat câte un deces cauzat de virus.
Există și mânăstiri în care au fost res­pectate strict recomandările sanitare, cum ar fi Evangelismos din Halkidiki și Agios Ioan­nis Sourotis, unde toți călugării au fost vaccinați anti-COVID-19.
În septembrie 2020, opt călugări au fost confirmați cu COVID la o mânăstire de pe Muntele Athos, care a fost pusă în ca­ran­tină.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.