Foame de puncte

04 x 2 muresul deva

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva şi Minerul Lupeni au nevoie de victorii ca de aer în meciurile de acasă cu Arieşul Turda şi CSM Rm. Vâlcea. Iar Jiul Petroşani s-ar da şi… de trei ori peste cap pentru un rezultat pozitiv în jocul din deplasare cu CS Otopeni, pentru a ieşi din pasa neagră şi a-i asigura un debut cu dreptul noului antrenor, Toni Sedecaru.

Victorii albe, pentru zile negre
Aflate în zona periculoasă a clasamentului, Minerul Lupeni şi Mureşul Deva sunt obligate să elimine paşii greşiţi pe teren propriu, pentru a nu-şi complica existenţa. Cele două echipe care au reuşit remize albe, în etapa trecută, pe terenul unor formaţii din plutonul fruntaş, sunt obligate să câştige meciurile din această etapă, pentru a nu da pe mere ce-au câştigat pe pere. Misiunea ambelor echipe hunedorene e însă extrem de dificilă, întrucât adversarele lor vin după victorii categorice în faţa unor echipe solide. CSM Rm. Vâlcea a zdrobit cu 3-0 pe CS Otopei, iar Arieşul Turda a pus la colţ, tot cu 3-0, pe FC Drobeta. Dincolo de calculele hârtiei, antrenorul echipei Minerul Lupeni, Marcel Rus, e încrezător că gruparea sa va învinge. „Am cei mai buni jucători şi cea mai bună echipă din seria a doua, deci, orice e posibil”, a spus Rus. Şi Gică Barbu, antrenorul Mureşului, speră ca jucătorii săi să învingă Arieşul. „Turda este o echipă bună, cu fotbalişti cu experienţă. Nu va fi uşor să atacăm şi să le desfacem apărarea… Dar trebuie să batem, pentru că avem nevoie de şase puncte din ultimele patru etape ale turului”, a spus Barbu.

Mulţi indisponibili, puţine speranţe
Primul meci pentru Toni Sedecaru în postura de antrenor al Jiului vine într-un moment greu. De parcă nu era de ajuns că alb-negrii au avut o serie urâtă de patru eşecuri, nouă jucători sunt indisponibili pentru meciul din deplasare cu CS Otopeni. Gheţi, Mihăiţă Gheorghe, Drăghici, Ilin, Răduţoiu, Cruceru, Pârvu (toţi accidentaţi) şi Mircea Gheorghe şi Ionuţ Luţu (suspendaţi) sunt sportivii pe care Toni Sedecaru nu poate conta. În ciuda faptului că Jiul se confruntă cu aceste mari probleme de lot, speranţa nu a murit. „La Otopeni mergem pentru cel puţin un rezultat de egalitate. Trebuie să ne revenim, pentru că echipa trece printr-o pasă proastă”, a declarat vicepreşedintele George Boboc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.