ComunitateFlash

„Flacăra“ se stinge, puţin câte puţin

Cristina Ghenea

Dacă în urmă cu ani de zile, găzduia cele mai mari premiere şi se bucura de un număr important de spectatori, cinematograful „Flacăra“, din Hunedoara a ajuns astăzi aproape o ruină. Din aprilie 2010, de când a fost pus lacătul pe sala de cinema, nimeni nu şi-a mai dat interesul să repună „Flacăra“ pe picioare.

Doar „Patria” mai funcţionează
Alături de cinematograful „Patria“, din Deva, doar „Flacăra“ a mai rămas în subordinea RADEF România Film, după ce, în urmă cu câţiva ani, peste 10 cinematografe din judeţ au fost preluate de către primării. „În momentul implementării Legii nr. 303, a Guvernului Tăriceanu, din peste 600 de săli de cinema, câte sunt în ţară, doar 22 au rămas ale RADEF-ului. Printre ele, se numără şi Patria, din Deva şi Flacăra, din Hunedoara. În municipiul de pe Cerna mai era şi cinematograful Modern – pentru care s-a pus problema trecerii în subordinea primăriei, însă nu a fost dorit de fostul edil, Ovidiu Hada. Astăzi, sala respectivă este o ruină, nu mai poate fi salvată“, a precizat Traian Ilincari, administratorul cinematografelor din Deva şi Hunedoara. Iar dacă sala din Deva încă de bucură de spectatori, cea de la „Flacăra”, din Hunedoara, nu mai poate fi folosită. Asta, pentru că tavanul din hol începe să cadă, bucată cu bucată.

Ar putea obţine profit substanţial
„RADEF România Film avea în plan să investească, la Deva şi Hunedoara, în reabilitarea şi modernizarea cinematografelor. S-a vorbit despre o schimbare radicală, cu aparatură digitală 3D, achiziţionată prin fonduri europene, însă, deocamdată, nimeni nu a făcut nimic. Eu am făcut rost, pentru Flacăra, de 400 de scaune noi, aparatură mai bună decât cea existentă şi de un ecran nou. Însă, ar fi nevoie de circa 50.000 lei, pentru repararea acoperişului din hol, pentru schimbarea geamurilor şi montarea unei centrale termice“, a mai declarat Traian Ilincari. Fonduri, însă, pentru aceste investiţii, deocamdată nu s-au găsit. Administratorul celor două săli de cinema spune că, în Deva, „Patria“ merge neaşteptat de bine. Într-un top naţional, se situează pe locul 6, după „Patria“ Bucureşti, în ceea ce priveşte încasările obţinute. Coordonatorul cinematografului este de părere că în sala de cinema din Hunedoara, s-ar vinde şi mai multe bilete, dacă aceasta ar fi redeschisă cinefililor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura