Flacăra Olimpică va fi aprinsă în Grecia

11 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că aprinderea oficială a Flăcării Olimpice va avea loc astăzi, la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii la care accesul spectatorilor este interzis.

Comitetul Olimpic al Greciei a luat această decizie pe 9 martie, pornind de la situaţia provocată de coronavirus în această ţară. Ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice se va desfaşura la Templul Zeiţei Hera, în vechea Olympia, Grecia, locul Jocurilor Olimpice antice, fondate în secolul 8 î.Hr. Din cauza situaţie inedite, postul naţional de televiziune va transmite acest eveniment iar jurnaliştii îl vor avea alături pe preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu. În premieră în istoria Jocurilor Olimpice, o femeie va prelua Flacăra Olimpică la scurt timp după ce a fost aprinsă la templul Zeiţei Hera de Înalta Preoteasă Xanthi Georgiou. Onoarea îi revine campioanei olimpice la tir, în proba de pistol 25 m, Anna Korakaki. Conform programului stabilit de către CIO, pe 19 martie, Flacăra Olimpică va intra pe Stadionul Panathenaic din Atena, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, o va preda reprezentanţilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Torţa va fi transportată în Japonia la bordul unei aeronave – Tokyo 2020 Go – special destinată acestui eveniment.
Ceremonia sosirii Flăcării Olimpice în Japonia va avea loc la Japan Air Self-Defence Force (JASDF) Matsushima Base în Matsushima, prefectura Miyagi, pe data de 20 martie 2020, a anunţat Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice şi Paraolimpice Tokyo 2020.
Flacăra Olimpică va fi întâmpinată de copii din oraşele Ishinomaki, Matsushima şi Onagawa. Trupa de acrobaţii aviatice The Blue Impulse va trasa pe cer cele cinci cercuri olimpice, simbolul Jocurilor. Cu aceeaşi ocazie vor fi interpretate câteva melodii, printre care şi „Hope Lights Our Way”, tema muzicală compusă special pentru a însoţi Flacăra Olimpică. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lupte libere. Toate competiţiile sunt anulate

Federaţia Română de Lupte ia toate măsurile necesare de prevenţie pentru sportivii şi antrenorii săi. În contextul actual, conform restricţiilor...

Fotbal, Liga a III-a. Etapa remizelor în seria a patra

Aşteptat cu interes, startul în returul Ligii a III-a nu a adus surprize de proporţii în etapa a 16-a. Cel...

Al treilea caz de coronavirus in judeţ

Situaţia se complică şi în judeţul nostru, din păcate. Un al treilea caz de coronavirus a fost confirmat,, potrivit prefectului...

Închide