Fiscul şi-a amplificat controalele

9 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 foto

Nicoleta Popa

În primele nouă luni ale anului, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara a verificat peste 1.400 de firme din judeţ. În urma inspecţiilor efectuate la persoanele juridice, la bugetul de stat s-au adăugat aproape 565 milioane lei, veniturile crescând, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 12,09 la sută.

Peste 440 milioane,  restituiri de TVA
În cadrul inspecţiilor fiscale efectuate, s-a avut în vedere respectarea de către contribuabili a reglementărilor legale privind stabilirea, evidenţierea, declararea şi plata impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi altor obligaţii fiscale către bugetul general consolidat. De asemenea, s-a urmărit realitatea şi legalitatea operaţiunilor pentru care agenţii economici au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adăugată. De la începutul anului, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a restituit peste 440 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată.
Nici persoanele fizice nu au scăpat
În acelaşi timp, Inspecţia fiscală a verificat peste 460 de hunedoreni, în calitate de persoane fizice. În urma acestor acţiuni, s-au stabilit venituri suplimentare de peste şapte milioane de lei, reprezentând diferenţe de impozite şi taxe, accesorii şi amenzi. „Scopul principal al acestor controale este creşterea veniturilor bugetare, în spiritul respectării legii. Astfel, urmărim aplicarea corectă a legislaţiei fiscale, descoperirea, combaterea şi diminuarea evaziunii fiscale, dar şi sporirea ponderii economiei fiscalizate în detrimentul economiei subterane”, a declarat Mihaela Mănăilă, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

  Alin Simota, consilier judeţean Pentru că a reuşit să se menţină, şi în acest an, printre cei mai bogaţi...

Bulina neagră

Paul Richard Dorday, cetăţean britanic Pentru că a fost arestat pentru pedofilie, fiind acuzat că a abuzat şi supus la...

Omorât pe „zebră”

Ieri dimineaţă, în Simeria, s-a produs un accident rutier, în zona trecerii de pietoni situată la intersecţia  D.N.7 (E68) cu...

Închide