Firma Provident, amendată de inspectorii de muncă

17 decembrie 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Societatea comercială Provident a primit sancţiune maximă din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, după ce, în firmă, au fost descoperite 86 de persoane, care lucrau „la negru”. Este pentru prima dată în România când această societate de creditare este amendată pentru modul în care îşi practică activitatea.

Fără forme legale de angajare

Lupta autorităţilor împotriva muncii nedeclarate se dovedeşte din ce în ce mai roditoare. Zilele trecute, inspectorii de muncă au descoperit că majoritatea angajaţilor societăţii comerciale cu capital majoritar englez, Provident, prestează servicii pentru firmă, fără a avea un contract de muncă legal. „Urmare a unei acţiuni pentru combaterea muncii nedeclarate, am depistat că firma a folosit la muncă un număr de 86 de persoane, din care 66 de femei, fără a avea întocmite contracte legale de muncă. Aceştia lucrau în baza unor contracte de mandat. De fapt, contractele lor ascundeau raporturi juridice de muncă, ce reflectau subordonarea juridică a părţilor şi o remuneraţie lunară, fapt ce le încadrează în categoria contractelor individuale de muncă”, a declarat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara.

Nu plăteau contribuţii pentru salariaţi

Se pare că, mulţumită acestei şmecherii, firma Provident a rămas, lunar, cu bani frumoşi „în buzunare”. „Dacă le-ar fi întocmit angajaţilor contracte de muncă, societatea comercială ar fi fost nevoită să plătească toate contribuţiile către stat, respectiv sănătate, pensii şi şomaj, ceea ce înseamnă 34 la sută din salariul angajatului. Pe contract de mandat, acestea nu trebuie plătite. În urma celor descoperite de inspectorii de muncă, firma a fost amendată cu sancţiunea maximă prevăzută de lege, adică 100.000 lei şi i s-a pus în vedere respectarea Codului Muncii. Împotriva măsurilor impuse, societatea de creditare a făcut contestaţie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ionel spune:

    bine le faceti acestor hoti care nu fac altceva decat sa iti umplu cutiile postale cu pliante si sa te ameninte la telefon ….

  2. tavi spune:

    Felicitari celor de la ITM !
    Sa speram ca nu e mina invizibila a guvernantilor corupti, de la Bucuresti, la mijloc si de data asta?
    Sau afacerea este a vreunuia din opozitie si a fost “calcata” in mod abuziv…?????

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Teatrul şi sărbătorile ca narcotic

Mi-a plăcut în mod deosebit unul dintre comentariile postate la editorialul meu „Zăpadă, bani, monumente, umeraşe şi medicamente”. Spunea acolo...

Spovedanie cu program

Tot mai mulţi hunedoreni se îndreaptă spre credinţă şi, cu mai puţin de două săptămâni înainte de Naşterea Domnului, vor...

A ars în propria-i casă

O femeie de 65 de ani, din satul Barbura, comuna Băiţa, se află în stare deosebit de gravă, la Spitalul...

Închide