Finanţiştii hunedoreni, şi puţini, şi neplătiţi corespunzător

Sorina Popa

Consiliul Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe a luat atitudine în privinţa reducerilor de personal anunţate de ministrul de resort. De fapt, ministrul Teodorovici a spus că posturile care sunt vacante în prezent nu vor mai putea fi ocupate, pentru a reduce aparatul bugetar, umflat în ultimii ani la maximum.

Mulţi se pensionează
În aceste condiţii, sindicaliştii din Finanţe vor demara procedurile pentru declanşarea conflictului de muncă. „Sistemul fiscal de colectare şi administrare a bugetului naţional al României are un deficit de aproximativ 3.700 de funcţionari publici, generat de lipsa angajărilor de aproximativ şapte ani. Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă, volum care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzător, dar nici nu este plătit în consecinţă. Totalul orelor suplimentare efectuate de colegii noştri, la nivel naţional, este de 742.500 ore/lună, însemnând un total de 17.820.000 lei neachitaţi lunar salariaţilor din sistemul fiscal din România”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe.
Mircea Igreţ (foto), purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că în judeţ sunt 393 de posturi, dintre care 368 sunt ocupate. „Pentru posturile vacante nu am putut organiza concursuri, deoarece nu ni s-a permis acest lucru. De aceea, sarcinile sunt tot mai mari pentru fiecare angajat al nostru. Sunt mulţi care ies la pensie, iar situaţia devine tot mai dificilă, în condiţiile în care nu se pot face angajări“, a declarat Mircea Igreţ. Doar în această lună, de la Direcţia de Finanţe Hunedoara vor ieşi la pensie trei persoane. „În acest ritm, în nouă ani vom rămâne doar 200 de salariaţi, aici, la Hunedoara. Nu sunt oameni suficienţi, este tot mai mult de lucru pe persoană, orele suplimentare nu se plătesc, iar zilele libere nu ni se acordă“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice Hunedoara, Mircea Igreţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.