Comunitate

Finanţele caută cumpărător pentru BMW-ul lui Oancea

Carmen Cosman

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara încearcă să vândă pentru a treia oară două dintre autovehiculele deţinute de Dariane Instal, firma fostului viceprimar Florin Oancea (foto), aflată în executare silită. Oancea este însă optimist şi crede că se va plimba în continuare cu autoturismul de teren pe care îl deţine.

Pentru datorii de peste o jumătate de milion de lei, DGFP Hunedoara scoate mâine, pentru a treia oară, la licitaţie, două dintre autovehiculele deţinute de SC Dariane Instal SRL Deva. Este vorba despre un autoturism de teren, marca BMW X5, pe care Finanţele speră să obţină cel puţin 89.500 de lei, şi o autoutilitară Mercedes Benz, scoasă la licitaţie la preţul de 26.500 de lei. Dariane Instal a ajuns să fie executată silit pentru creanţe către bugetul de stat, care, împreună cu penalizările de întârziere, au ajuns la 676.124 de lei. Licitaţia are loc mâine, dar până ieri, nimeni nu a depus vreo ofertă. „Termenul de depunere a ofertelor expiră astăzi, la ora 16.30. Până acum, o singură persoană s-a interesat de licitaţie, dar nu s-a înscris nimeni”, a declarat Mihaela Mănăilă, purtătorul de cuvânt al DGFP Hunedoara.

 

Este optimist
Fostul viceprimar al municipiului Deva, Florin Oancea, spune că s-a ajuns în această situaţie din cauză că firma la care este asociat nu şi-a recuperat banii de la diverse instituţii ale statului, pentru lucrări deja executate. Oancea spune că sumele pe care le are de încasat sunt mult mai mari decât cele pe care le are de plată, dar oricum, este optimist şi nu crede că bunurile scoase la licitaţie îşi vor găsi prea repede cumpărător. „Este vorba despre lucrări pe care le-am executat în anii 2007, 2008, în urma unor licitaţii câştigate şi care din 2009, nu au mai fost încasate. Sunt restanţe de peste un milion de lei, or toate datoriile mele acumulate la Finanţe, plus partea de impozite şi taxe locale sunt undeva până la 400.000 de lei. Eu nu am perceput statului nici un leu penalităţi de întârziere, cum ar fi normal, dar în schimb, datoriile pe care le-am avut sunt purtătoare de penalităţi, cu popriri pe conturi şi acum, în fază de executare silită. Sunt lucrări care au fost executate, care au fost facturate pentru a fi bune de plată, s-a făcut recepţia, situaţiile de lucrări, s-a dat bun de plată, doar că nu au mai plecat banii de la ministere şi, nu i-am mai încasat”, a explicat Florin Oancea.

2 comentarii la „Finanţele caută cumpărător pentru BMW-ul lui Oancea

  • Deci, firme de constructii si faceai afaceri cu statul (sau cu Primaria Deva, ca si primaria tot stat este). De conflicte de interese am auzit eu, tu nu stii ce sunt alea! Bravos! pai, asa ti-ai luat bmw-urile alea, asa iti faci ditamai casoiul pe str. militarilor, si tot tu te dai victima oropsita de munteanu! Ma lasi!

  • Toti astia marii „investitori” si „afaceristi” cu BMW-uri si vile de pe banii contribuabilior o sa-si plateasca hotiile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura