Finanţare de 40 milioane euro recuperată

12 august 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Costel Avram (foto), a declarat că săptămâna viitoare, împreună cu reprezentanţii SC Apaserv, va avea o ultimă întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Mediului, după care dosarul de finanţare pentru modernizarea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în zonă, va putea fi trimis la Bruxelles.

Avram nu şi-a pierdut speranţa

„Sper ca acest contract, în valoare de 40 de milioane de euro, în primă fază, să fie semnat la mijlocul lunii septembrie sau cel târziu în octombrie. După ce am scăpat societatea de faliment, în condiţiile în care Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondată cererea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, de intrare în insolvenţă, ne urmăm cursul normal, aşa că reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în Valea Jiului se va face. Ne aşteptam ca lucrările să înceapă din acest an, dar întârzierea semnării contractului de finanţare a dus la amânarea lor. Cred că, în acest an, vom reuşi să organizăm licitaţia pentru desemnarea constructorului, iar la anul să se demareze investiţia”, a declarat vicepreşedintele CJH, Costel Avram.

Vă reamintim că…

În primăvara acestui an, pentru a nu pierde, din cauza datoriilor, finanţarea europeană de 40 de milioane de euro destinată modernizării reţelei de apă şi canalizare în Valea Jiului, consilierii judeţeni au procedat la „spălarea” SC Apa Serv Valea Jiului de datorii, prin înfiinţarea unei noi societăţi, Nova Serv Valea Jiului SRL Petroşani, căreia i s-a transferat şi mare parte din datoriile istorice ale vechii firmei. În urma divizării, SC Apa Serv Valea Jiului păstrează toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din împrumutul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) privind finanţarea Proiectului pentru alimentarea cu apă şi protecţia mediului în Valea Jiului, dar este responsabilă şi de implementarea celui mai important program de investiţii în infrastructura de apă şi canalizare din zonă.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Theo spune:

    Si uite asa – si pastreaza unii masinile de serviciu , “ugerele de muls” , e.t.c.
    Ca doar de-aia-s politicieni … pentru binele cetateanului , nu-i asa ?!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Meci de old boys la Simeria

Echipele de veterani ale cluburilor CFR Marmosim Simeria şi Corvinul Hunedoara se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 9.30, pe...

Criza intensifică furturile de cărbune

Deşi furturile de cărbune de la minele din Valea Jiului se intensifică mai ales în sezonul rece, totuşi, criză economică...

Bulina neagră

Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni

Închide