ActualitateFlash

Finalista de la Chefi la Cuțite care a găsit rețeta fericirii

La 42 de ani, deveanca Raluca Todea (foto) a găsit rețeta fericirii. Tânăra a fost finalistă la Chefi la Cuțite 2022, iar asta a făcut-o extrem de bucuroasă, chiar dacă nu a câștigat concursul. Pentru ea, feri­cirea este sinonimă cu bucătăria, cu gătitul.

Lucra non-stop

Raluca a declarat la Antena 3 Deva CNN că a lăsat, în urmă cu câțiva ani, totul, în România, ca să studieze cu un chef în Londra și să învețe bucătăria de la cei mai buni. Ceea ce a și făcut. A învățat de la cele­brul chef Claude Bosi, unde lucra de la 7 di­mi­neața la 1 noaptea, cu o zi liberă pe săp­tămână. A muncit gratis.
„A fost ceva extraordinar! Am lucrat cu oa­meni care au venit aici din toată lumea. Am trecut prin toate etapele. Ce se vede la televizor este una, iar ceea ce e în spatele camerelor de vederi este alta. Dar totul a fost în beneficiul meu. A fost o experiență grea, istovitoare.

 

Cum a fost experiența la Chefi la Cuțite?

„Am plâns, am râs, contactul cu tele­vi­ziunea a fost, pentru mine, șocant. M-am bucurat că am primit ((cuțitul)), dar asta nu îți deschide ușile fără multă muncă. Trebuie să te lupți, să muncești pentru ceea ce vrei să faci.
Raluca Todea a muncit din greu pentru cariera sa de bucătar. A mers la Chefi la Cuțite 2022 cu gândul de a-și dezvolta abilitățile culinare și chiar să câștige. Con­curenta sezonului 10 a urmat câteva cursuri culinare în România, apoi a plecat în Anglia, unde a vrut să studieze la un celebru institut culinar. Însă, aceasta a renunțat ulterior, la sfaturile unui chef din Londra. A revenit, acasă, la Deva, în pandemie.
„Am fost în străinătate să învăț, dar aici, în România, îmi iau energia de care am ne­voie”, spune Raluca Todea. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura