Final de proiect european la Răchitova

04-Eugen-Dorel-Baiconi-primar-rachitova29Magdalena Şerban

Lucrările la proiectul cel mai mare, finanţat cu bani europeni, pe care administraţia publică din comuna Răchitova l-a avut de realizat, s-au finalizat, fiind semnat procesul verbal de recepţie.  Finanţarea obţinută, de 2,5 milioane de euro, este sută la sută nerambursabilă, iar contribuţia locală e zero. Singura parte neacoperită o reprezintă birocraţia ce implică obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru funcţionare.

Peste 300 de gospodării vor avea apă la robinet
„Acest program european integrat ne-a adus investiţii foarte mari, pe care cu bani de la bugetul local nu am fi reuşit să le facem. În cadrul lui, am realizat 18 kilometri de reţea de alimentare cu apă şi tot atâţia de canalizare, în satele Boiţa, Ciula Mare, Vălioara şi Ciula Mică, până la limita proprietăţilor. Avem construite şi o staţie de pompare şi una de epurare, dar necazul este că trebuie duse la examinare 12 probe de apă, pentru a fi declarată potabilă. Totul costă, în final ajungând să scoatem din buzunarul primăriei 50.000 de lei.  Aşa că doar în 2016 putem vorbi de apă potabilă, în mod oficial. Ca un scurt istoric, vreau să menţionez că sursa de apă a fost preconizată, iniţial, din Densuş, dar a fost schimbată din motive obiective. Aşa că am săpat două puţuri pe raza comunei noastre, fiind nevoie de 3,2 litri pe secundă, conform proiectului. Doar cu un singur puţ s-ar fi cumulat numai 2,7 litri pe secundă, dar cu amândouă se ajunge la 5,4 litri pe secundă”, a afirmat Eugen Băiconi (foto), primarul comunei Răchitova. Acesta a mai spus că de noile reţele vor beneficia 320 de gospodării. De asemenea, proiectul a mai inclus modernizarea căminelor culturale din Ciula Mică şi Răchitova, precum şi construirea unui centru de tip After-School în Răchitova, obiectiv pentru care administraţia locală se află în plin proces de obţinere a autorizaţiei de funcţionare.

One thought on “Final de proiect european la Răchitova

 • 30 septembrie 2015 la 15:54
  Legătură permanentă

  Proiect PDL = Bani aruncati
  Bai Baiconi, ca mai TOATE proiectele PDL si la tine au curs banii Blondei cretine care a incercat sa duca apa cu ciuru si la Cotroceni cu cu?u.
  Bai Baiconi cum naiba de la Rachitova , satul centru de comuna dar si cel mai mare, dar fief Tasala PSD, tocmai acolo nu ai dus apa si canalu”?
  Bai Baiconi, dar cum gandishi tu si buna ta vecina sa faceti afterkk ?? Cine credeti voi ca tine copii dupa ora 14 la sate in afterkk ?? Astea-s bashini din gandirea PCR in care ati fost formati voi primarii „democrati”.
  „Sa ceam locuri de munca platite de stat pentru viitorii votanti ai copiilor nostrii angajati (toti) la stat.”
  Vai de kuru vost ! si ge capu’ nost.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.